4.000 ελληνικά ακίνητα στην Airbnb

Σημαντική ανάπτυξη της εταιρείας και στην Ελλάδα

Deasy @ 11.04.2013

Περισσότερα από 4.000 ελληνικά ακίνητα είναι πλέον διαθέσιμα μέσα από την παγκόσμια πλατφόρμα κράτησης καταλυμάτων της Airbnb, με αποτέλεσμα η διάδοση της πλατφόρμας στη χώρα μας να σημειώνει σημαντική ανάπτυξη και η Ελλάδα να εξελίσσεται γρήγορα σε μια βασική χώρα για την Airbnb στην Ευρώπη.

«Οι Έλληνες είναι ένας λαός με στενούς δεσμούς με τον τουρισμό. Βλέπουμε μια ιδανική συγκυρία και μεγάλες δυνατότητες για να αυξήσουμε την κοινότητα της Airbnb στην Ελλάδα” τόνισε η  Lena Sönnichsen, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Airbnb στην Ευρώπη και την Ασία, που βρέθηκε στην Αθήνα σήμερα, προσθέτοντας ότι «το προηγούμενο έτος, σχεδόν τέσσερις φορές περισσότεροι επισκέπτες χρησιμοποίησαν την Airbnb για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα σε σύγκριση με το 2011. Επιπλέον, οι Έλληνες που ταξίδεψαν μέσω Airbnb το 2012 έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2011. Είμαστε ευτυχείς που προσφέρουμε σημαντικές εμπειρίες σε οικοδεσπότες και ταξιδιώτες από όλη τη χώρα.»

Είτε πρόκειται για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, για νησιά όπως η Κρήτη, Κέρκυρα, για το Πήλιο ή τη βόρεια Ελλάδα, και ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για χειμώνα ή καλοκαίρι, η Airbnb φιλοδοξεί να διαθέτει καταχωρήσεις για τους επισκέπτες σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες χρήστες της να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα, καταχωρώντας δωρεάν το χώρο τους στην πλατφόρμα. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Airbnb η οποία προσφέρει ένα μοναδικό και ασφαλή τρόπο ταξιδιού, οι οικοδεσπότες αποκτούν διευρυμένες δυνατότητες επικοινωνίας με τους πιθανούς επισκέπτες τους και μπορούν πιο εύκολα από ποτέ να αναδείξουν το πρόσωπο της παραδοσιακής ελληνικής φιλοξενίας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Airbnb αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν ταξιδέψει μέσω Airbnb από τη στιγμή που ξεκίνησε, το 2008, εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια ταξίδεψαν μέσα στο 2012. Η online πλατφόρμα προσφέρει στους χρήστες μοναδικές λύσεις διαμονής σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντάς τους να κλείσουν ιδιόκτητους χώρους – ακόμη κι αν ψάχνουν ένα κάστρο για μια νύχτα, ένα ιστιοφόρο για μια εβδομάδα, ή ένα διαμέρισμα για ένα μήνα. Οι επιλογές πάρα πολλές: από τη διαμονή σε ένα «αεροπλάνο» στην Κόστα Ρίκα μέχρι και ένα ιγκλού στη Γροιλανδία. Έτσι, επιτρέπει στους επισκέπτες να ζήσουν για λίγο σε μοναδικές κατοικίες και στους ιδιοκτήτες βέβαια να εκμεταλλευτούν τον επιπλέον χώρο τους για να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα.

Οι οικοδεσπότες έχουν όλη τη σιγουριά που χρειάζονται αφού η ιστοσελίδα προσφέρει περισσότερες από 40 δικλείδες ασφαλείας, καθώς και συμβουλές προς τους επισκέπτες για επιτυχημένες κρατήσεις και διαμονές. Κάθε ιδιοκτήτης καταλύματος έχει πλήρη έλεγχο του ποιος θα είναι ο επισκέπτης του και υπάρχει δυνατότητα να δεχτεί κρατήσεις μόνο από άτομα με πολύ θετικές κριτικές. Η Airbnb προστατεύει επίσης όλους τους οικοδεσπότες με εγγύηση έως 700.000 ευρώ, μοναδική στον ταξιδιωτικό τομέα, μία παροχή πολύ σημαντική για την ίδια την εταιρεία και την οποία προσφέρει σε κάθε καταχώρησή της.

Airbnb - συνεχής ανάπτυξη

- Το 2008, στην Airbnb κλεινόταν μια διανυκτέρευση ανά μια ημέρα

- Το 2009, στην Airbnb κλεινόταν μια διανυκτέρευση ανά πέντε λεπτά

- Το 2010, στην Airbnb κλεινόταν μια διανυκτέρευση ανά ένα λεπτό

- Το 2011, στην Airbnb κλεινόταν μια διανυκτέρευση ανά 10 δευτερόλεπτα

- Το 2012, στην Airbnb κλεινόταν μια διανυκτέρευση ανά 2 δευτερόλεπτα


Η Airbnb στην Ελλάδα

- Υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερες από 4.000 καταχωρήσεις στη χώρα

- Περισσότερα από 1.000 ακίνητα βρίσκονται στην Αθήνα

- Το σύνολο των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 377% σε σχέση με το 2011

- Το σύνολο των ταξιδιωτών από Ελλάδα αυξήθηκε κατά 210% σε σχέση με το 2011

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ,AIRBNB,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home