6 εφαρμογές που κάθε traveler πρεπει να έχει στο smartphone του

6 εφαρμογές που κάθε traveler πρεπει να έχει στο smartphone του

Είναι γεγονός ότι πλέον το να προγραμματίζεις ταξίδια έχει γίνει μια εξαιρετικά γρήγορη διαδικασία που μπορείς να κάνεις σε μόλις λίγα λεπτά από το smartphone σου. Από τη στιγμή που θα βρεις τον προορισμό που θες και έπειτα φυσικά από την κατάλληλη έρευνα, η κράτηση μπορεί να γίνει κυριολεκτικά αμέσως, ακόμη κι αν ο προορισμός… είναι στην άλλη άκρη της γης.

Με την πληθώρα εφαρμογών που έχουμε πλέον στη διάθεση μας, μπορείς να αναζητήσεις κυριολεκτικά ό, τι επιθυμείς τόσο στην προετοιμασία του ταξιδιού, όσο και κατά τη διάρκειά του. Σε όποια κατηγορία ταξιδιώτη κι αν ανήκεις, με τις παρακάτω εφαρμογές, κάθε απόδραση που σχεδιάζεις, θα γίνεται ακόμη πιο εύκολη:


Skyscanner

Πρόκειται για μια εφαρμογή αρκετά εύκολη στη χρήση, που σε ενημερώνει για τις προσφορές σε πτήσεις όλο το χρόνο. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου app είναι ότι δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις τις πτήσεις που σας ενδιαφέρουν και να λαμβάνεις ειδοποίηση κάθε φορά που πέφτει η τιμή. Ακόμη, διαθέτει ειδική στήλη με τις οικονομικότερες πτήσεις ανά μήνα, ενώ αν δεν έχεις αποφασίσει που θέλεις να ταξιδέψεις, μπορείς να πληκτρολογήσεις ως προορισμό τη λέξη «οπουδήποτε» και να εμφανίσει προορισμούς σε αύξουσα ως προς την τιμή σειρά.


Cheapflights

Το cheapflights είναι ακόμη μια ακόμη εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να βρεις οικονομικά εισιτήρια, σύμφωνα πάντα με τα κριτήρια που έχεις θέσει (πχ απευθείας πτήσεις, πρωινές κλπ). Μάλιστα, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι μπορείς να πληκτρολογήσεις το χρηματικό ποσό που θέλεις να διαθέσεις και να περιηγηθείς ανάμεσα σε αποτελέσματα για συγκεκριμένες ώρες και ημέρες πτήσεων. Γενικότερα, μπορείς να φιλτράρεις τα πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου και έπειτα να μεταβείς στην ιστοσελίδα της εταιρείας για να κάνεις απευθείας κράτηση.


Booking

Μια από τις απαραίτητα αναγκαίες εφαρμογές που πρέπει να έχει κάθε traveller στο κινητό του είναι το Booking. Με πάνω από με 415.000 ξενοδοχεία, πανσιόν και hostel σε παγκόσμια κλίμακα, σου δίνει την επιλογή να αναζητήσεις καταλύματα και να συγκρίνεις τιμές με λίγα μόλις κλικ. Μπορείς επίσης να βρεις αναλυτικές πληροφορίες για κάθε κατάλυμα όπως πχ φωτογραφίες από εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, παροχές, κοντινά σημεία ενδιαφέροντος κι άλλα πολλά.

Εκτός αυτού, έχεις την επιλογή να διαβάσεις και κριτικές άλλων χρηστών για τα καταλύματα που σε ενδιαφέρουν, ώστε να αξιολογήσεις την εμπειρία διαμονής τους. Κι όταν φτάσεις στο τελικό βήμα της κράτησης, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι δεν επιβαρύνεσαι με κάποια επιπλέον χρέωση.


lastminute.com

Όπως φανερώνει και το όνομα του, το συγκεκριμένο app είναι ιδανικό για όσους κανονίζουν ταξίδια… τελευταία στιγμή! Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε πρέπει να εγκαταστήσεις το lastminute.com στο κινητό σου, ώστε να ανατρέχεις κάθε φορά που θέλεις να κλείσεις κάποιο ταξίδι. Μπορείς να περιηγηθείς ανάμεσα σε προσφορές πτήσεων, ξενοδοχείων ή συνδυασμό αυτών και να ανακαλύψεις όλες τις τελευταίας στιγμής πτώσεις στις τιμές. Μόλις βρεις τον ιδανικό τον προορισμό διακοπών με βάση τις προσφορές που τρέχουν, μπορείς να κάνεις απευθείας κράτηση και να παρακολουθείς το επόμενο ταξίδι με όλες τις λεπτομέρειες.


Smart Layover

Μια επίσης πρωτότυπη εφαρμογή για όσους ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο είναι το Smart Layover.  Πρόκειται για ένα app που δημιουργήθηκε για να κάνει ακόμη πιο… διασκεδαστικές τυχόν αναποδιές στις πτήσεις, όπως απρόσμενες καθυστερήσεις. Κι αυτό γιατί μπορείς να βρεις οδηγίες και ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις στην πόλη όπου βρίσκεσαι, μέχρι να έρθει η ώρα της αναχώρησης. Για παράδειγμα, υπάρχουν προτάσεις για κοντινά ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα, ανάλογα με το πόσο μακριά βρίσκεται ένα αεροδρόμιο. Εκτός αυτού, περιλαμβάνει live tracking για να παρακολουθείς κάθε στιγμή την πορεία της πτήσης σου.


XE Currency

Η τελευταία πρόταση είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή για όσους πραγματοποιούν ταξίδια εκτός Ευρωζώνης και θέλουν να υπολογίζουν εύκολα και γρήγορα την αντιστοιχία των νομισμάτων. Με το XE Currency μπορείς να υπολογίσεις αμέσως την αξία σε ευρώ για κάθε τιμή από διαφορετικά νομίσματα όπως φιορίνια, ζλότι, ρούβλια, δολάρια, κ.α. Μάλιστα, μεταξύ των βασικότερων πλεονεκτημάτων του είναι ότι οι ισοτιμίες ανανεώνονται όσο βρίσκεσαι online, ώστε να μπορείς να κάνεις μετατροπές ακόμη και χωρίς data.  

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home