Huawei Watch GT4 review

Έχει όλα όσα χρειάζεται για να γίνει best seller.

Huawei Watch GT4 review

Ανανεωμένο σχεδιαστικά, ισχυρότερο, εξοπλισμένο με ακόμα περισσότερες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, το Huawei Watch GT4 αποτελεί τη νέα πρόταση της Huawei στα έξυπνα ρολόγια. Η εταιρεία ανανέωσε δραστικά την πιο δημοφιλή της σειρά στην κατηγορία, φέρνοντας στον καταναλωτή ένα εντελώς καινούριο ρολόι, πολύ διαφορετικό από τις προηγούμενες γενιές. Επόμενο βήμα, να ανανεώσει και το ενδιαφέρον των καταναλωτών, πείθοντάς τους ότι αξίζει να το δοκιμάσουν στον καρπό τους.

 

Νέος οκταγωνικός σχεδιασμός

Αν με την προηγούμενη γενιά η Huawei φάνηκε ότι εγκαταλείπει τον casual σχεδιασμό της σειράς, με το Huawei Watch GT4 πάει ένα βήμα παραπάνω, υιοθετώντας ένα εντελώς νέο design. Ο νέος οκταγωνικός σχεδιασμός που περιβάλλει το στρογγυλό καντράν προσδίδει ένα εντελώς νέο αέρα στα ρολόγια της Huawei και είναι μάλιστα η πρώτη φορά που τον συναντάμε σε κάποιο smartwatch, ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Αφήνει μια premium αίσθηση, το ίδιο και τα υλικά κατασκευής, παρά το γεγονός ότι τιμολογιακά το Huawei Watch GT4 παραμένει πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο μοντέλο, όταν αυτό λανσαρίστηκε. Το Huawei Watch GT4 είναι ένα κομψό ρολόι, που αδιαμφισβήτητα ξεχωρίζει στον καρπό του χεριού. Τα υλικά της κάσας, το λουράκι (ανεξάρτητα ποιο από τα διαθέσιμα θα επιλέξετε) αλλά και η πίσω κεραμική επιφάνεια αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις και εξίσου όμορφη αίσθηση στο χέρι. Αξίζει βεβαίως να σημειώσουμε ότι το Huawei Watch GT4 των 46mm που είχαμε στην κατοχή μας έρχεται στην Ελλάδα σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές, ανάλογα με το λουράκι ή μπρασελέ επιλογής.  

Στη δεξιά πλευρά του Huawei Watch GT4 συναντάμε τα δύο πλήκτρα διαχείρισης. Το επάνω, η κορώνα δηλαδή -όπως μάλλον θα γνωρίζετε αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο smartwatch της Huawei- είναι το πλήκτρο εισόδου στο βασικό μενού (και επιστροφής στη βασική οθόνη), ενώ η περιστροφή της αυξομειώνει το μέγεθος των εικονιδίων που εμφανίζονται. Το κάτω, ένα επίπεδο διακριτικό πλήκτρο είναι το πλήκτρο εισόδου και επιλογής λειτουργιών εκγύμνασης.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η αντοχή του Huawei Watch GT4 κάτω από το νερό φθάνει τα 50 μέτρα (5ΑΤΜ), οπότε μάλλον δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με κάποιο προβληματισμό, σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα φορέσετε το ρολόι στον καρπό σας.

 

Μεγάλο, ευκρινές καντράν

Το Huawei Watch GT4 θα ικανοποιήσει πλήρως όσους αρέσκονται σε μεγάλα μεγέθη ρολογιών. Η οθόνη των 46mm παρέχει όλη την απαραίτητη επιφάνεια για την ευδιάκριτη εμφάνιση των πληροφοριών. Τεχνολογίας AMOLED, μεγέθους 1,43 ιντσών και ανάλυσης 466x466 pixels είναι αρκετά φωτεινή και ευδιάκριτη ακόμα και κάτω από έντονο φως. Παράλληλα, ανταποκρίνεται άψογα στην αφή για την απρόσκοπτη πλοήγησή μας στις αναρίθμητες δυνατότητες και επιλογές που προσφέρει το ρολόι.

Η Huawei έχει προσέξει ακόμα και μικρές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι κάθε παραλλαγή του Watch GT4 έρχεται με διαφορετικό default watch face. Βέβαια μέσα από το μενού του ρολογιού και τη γκαλερί της Huawei έχετε τη δυνατότητα επιλογής μιας άλλης πρόσοψης, μέσα από πραγματικά αναρίθμητες επιλογές, δωρεάν ή επί πληρωμή.

 

Λειτουργίες και χαρακτηριστικά

Όποιος έχει προηγούμενη επαφή με ρολόι Huawei, σίγουρα θα έχει και εικόνα για το λειτουργικό Harmony OS, που συναντάμε και στο Watch GT4. Και εδώ χρειάζεται να κάνουμε μια διευκρίνηση: το Huawei Watch GT4 είναι πλήρως συμβατό με οποιoδήποτε smartphone Android ή iOS. Αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή Huawei Health, μέσω της οποίας θα ζευγαρώσετε το τηλέφωνο με το ρολόι.

Στο πλούσιο πακέτο λειτουργιών παρακολούθησης εκγύμνασης του Huawei Watch GT4 συναντάμε περισσότερους από 100 τύπους άσκησης. Μάλιστα, στις δημοφιλείς ασκήσεις, π.χ. στο τρέξιμο, οι μετρήσεις μπαίνουν σε μεγαλύτερο βάθος, παρέχοντας εκτός από τις κλασικές πληροφορίες, λεπτομέρειες όπως ο διασκελισμός ή ο χρόνος που τα πόδια ακουμπούν το έδαφος. Με τέτοια ολοκληρωμένη πληροφορία το Huawei Watch GT4 μπορεί να απαντήσει τόσο στον αρχάριο όσο και σε ένα πιο έμπειρο και απαιτητικό δρομέα.

Ανάμεσα στους νέους  τύπους άσκησης συναντάμε το snowboard ή το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο (αν και το πρώτο πράγμα που κάνεις σε όλα τα αθλήματα επαφής είναι να βγάλεις το ρολόι σου), ακόμα και τα esports, όπου οι μέτρηση περιλαμβάνει την κατανάλωση ενέργειας και την ένταση του παίκτη.

Σύμφωνα με τη Huawei o ενσωματωμένος αισθητήρας TruSeen 5.5+ προσφέρει ακόμα πιο ακριβείς μετρήσεις. Κάτι ανάλογο ισχύει και με την τεχνολογία dual band που υποστηρίζει όλα τα διαθέσιμα δορυφορικά δίκτυα, έτσι ώστε να προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια στις διαδρομές που κάνει ο χρήστης.

Στις λειτουργίες υγείας συναντάμε όλη την παλέτα των γνωστών μετρήσεων: καρδιακός παλμός, επίπεδα στρες ή οξυγόνου στο αίμα, ύπνος και αρκετά ακόμη. Απουσιάζει το ηλεκτροκαρδιογράφημα, όμως έρχεται για πρώτη φορά η καταχώρηση γευμάτων, έτσι ώστε να υπολογίζονται οι θερμίδες που παίρνουμε στην καθημερινότητά μας. Σαν πρώτη φορά βέβαια έρχεται με τις νηπιακές ασθένειες, αφού είναι απαραίτητη η χειροκίνητη διαδικασία εγγραφής των γευμάτων. Αν έχετε βάλει και κάποιο στόχο βάρους το Huawei Watch GT4 και το app Huawei Health θα προτείνουν τις απαραίτητες ασκήσεις που ταιριάζουν συνολικά στο προφίλ σας.

Μαζί με όλα τα παραπάνω συναντάμε και τις γνωστές λειτουργίες ειδοποιήσεων, αναπαραγωγής μουσικής και τηλεφωνικών κλήσεων. Ειδικά για τις κλήσεις η εμπειρία χρήσης σε ανοικτό χώρο ήταν πολύ καλή, σε ποιότητα και ένταση ήχου.

Όλες οι παραπάνω λειτουργίες δεν μοιάζουν να επιβαρύνουν την αυτονομία του Huawei Watch GT4, η οποία ανεξάρτητα από το σενάριο χρήσης διατηρείται στην πράξη πάνω από δέκα ημέρες.

 

Επίλογος

Το Huawei Watch GT4 είναι αναμφίβολα μια ξεχωριστή πρόταση στα smartwatches. Ξεχωρίζει για το design, για τις μετρήσεις άσκησης, την ακρίβεια μετρήσεων και την αυτονομία, με την τιμή να διατηρείται σε προσιτά επίπεδα, αφού οι παραλλαγές της έκδοσης των 46mm κοστίζουν μεταξύ 249 και 349 ευρώ.

HUAWEI WATCH GT4,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home