Προσεκτικά συνεχίζει η Lime

Προσεκτικά συνεχίζει η Lime

To deasy επικοινώνησε με την Lime ζητώντας τη δική της άποψη για τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί και εκ μέρους της εταιρείας απάντησε ο Alessandro Tommasi, Διευθυντή Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για την Ελλάδα, ο οποίος σχολιάζει πως η εταιρεία δεν προτίθεται προς το παρόν να αυξήσει τον στόλο των πατινιών της στην Αθήνα.

“Από τότε που ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας στην Αθήνα, στα μέσα Ιανουαρίου 2019, δεσμευτήκαμε στον Δήμο Αθηναίων οτι θα ξεκινήσουμε με ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να διερευνήσουμε την αντίδραση των Αθηναίων στο νέο τρόπο κινητικότητας που εισάγουμε στην πόλη, επομένως αυτή τη στιγμή ο στόλος των ηλεκτρικών πατινιών της Lime είναι μικρότερος σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπου δραστηριοποιούμαστε και θα συνεχίσουμε έτσι παρ’ όλο που διαπιστώνουμε υψηλά ποσοστά αποδοχής στην πόλη της Αθήνας” λέει ο A. Tommasi προσθέτοντας ωστόσο πως η χρήση τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες τους. 

Ερωτηθείς για το θέμα του geofencing, σημειώνει πως η Lime είναι σε στενή επικοινωνία με τον Δήμο Αθηναίων και πως η εταιρεία έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει geofencing κοντά στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης, όπως είναι η λεωφόρος Συγγρού στην Αθήνα, για να αποθαρρύνει τους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών να παρκάρουν ή να οδηγούν σε δρόμους όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με υψηλές ταχύτητες.

Έρχεται το Lime 3.0

“Πιστεύουμε ότι σήμερα είναι ζωτικής σημασίας να συνυπάρχουν με ασφάλεια οι νέες επιλογές μικρο-κινητικότητας με τα αυτοκίνητα και άλλα οχήματα στους δρόμους και επιθυμούμε τησυνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες για να συμβάλλουμε σε αυτό. Σχετικά με τις δράσεις που εμείς ως Lime έχουμε αναλάβει, αυτές συμπεριλαμβάνουν τη μείωση της ταχύτητας τωνηλεκτρικών πατινιών, μαθήματα για την ασφαλή οδήγηση τα οποία οι χρήστες μας πρέπει να δουν πριν ξεκλειδώσουν για πρώτη φορά το ηλεκτρικό πατίνι που θα οδηγήσουν και φυσικά ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να φορούν πάντα κράνος όταν οδηγούν. Επίσης, η νέα γενιά ηλεκτρικών πατινιών 3.0 της Lime, που θα εμφανιστεί σύντομα στις ευρωπαϊκές πόλεις, έχει χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για την ασφάλεια όπως μεγαλύτερες ρόδες, καλύτερη ανάρτηση για τα φρένα και πρόσθετο φρένο. Έχουν επίσης αισθητήρες που ειδοποιούν όταν ένα πατίνι χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο και μας δίνουν τη δυνατότητα ναστέλνουμε προειδοποιητικά μηνύματα στις οθόνες των ηλεκτρικών πατινιών για να τα δει οχρήστης σε πραγματικό χρόνο”, λέει ο A. Tommasi.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή στην ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στον Δήμο Αθηναίων, σημειώνει πως “είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε στην ομάδα εργασίας του Δήμου Αθηναίων παρέχοντας την υποστήριξή μας για καθορίσουμε από κοινού μια σειρά κανόνων για τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα, που θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να αφήσουν πίσω τα αυτοκίνητά τους και να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά πατίνια με ασφάλεια για τις καθημερινές σύντομες διαδρομές τους μέσα στην πόλη. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα κάνει την Αθήνα μια πιο πράσινη πόλη ενώ παράλληλα θα βοηθήσεισημαντικά στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης”.

Καμπάνιες και κράνη

“Καταβάλλουμε προσπάθειες για να ενημερώσουμε τους πολίτες κάθε πόλης για την σωστήχρήση των ηλεκτρικών πατινιών, τους κανόνες και την ασφάλεια. Για παράδειγμα, η δράση της Lime #RespectTheRide στην Ευρώπη έχει βοηθήσει σημαντικά στην ενημέρωση των πολιτών, ώστε να μετακινούνται όχι μόνο με ένα διασκεδαστικό τρόπο αλλά επίσης ασφαλή. Η συγκεκριμένη καμπάνια έχει ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο Παρίσι, στην Λισαβώνα και στη Μαδρίτη. Στην Ελλάδα το άμεσο προσεχές διάστημα, σκοπεύουμε να δώσουμε δωρεάν κράνη στους πολίτες ως μέρος της στρατηγικής μας για την ασφάλεια. Συζητούμε επίσης με τοπικά ΜΚΟ για να οργανώσουμε καμπάνιες για την ασφαλή οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη”.

LIME,ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home