Xiaomi Redmi Note 13 5G review

Ένα εν δυνάμει best seller της αγοράς.

Xiaomi Redmi Note 13 5G review

Στη μεγάλη γκάμα της νέας σειράς Redmi Note 13 της Xiaomi τα φώτα έπεσαν αναμφίβολα στο Redmi Note 13 Pro+ 5G, που αποτελεί και την κορυφαία πρόταση της οικογένειας. Στο σχεδόν αντίθετο άκρο αυτής της πολυμελούς οικογένειας βρίσκουμε το Redmi Note 13 5G. Μια συσκευή ξεχωριστή για την κατηγορία 250-350 ευρώ, στην οποία ο καταναλωτής της αναζητάει κατά κανόνα την καλύτερη value for money πρόταση, σύμφωνα με τις ανάγκες του.

To Xiaomi Redmi Note 13 5G εκπληρώνει αυτήν την υπόσχεση, φέροντας στον εξοπλισμό του ιδιαίτερα αξιόλογα χαρακτηριστικά. Κάμερα 108MP, οθόνη AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, 8GB RAM με επεξεργαστή MediaTek Dimensity 6080 6nm 5G, συνθέτουν ένα επίπεδο εξοπλισμού που δεν το συναντάς εύκολα σε αυτήν την κατηγορία. Σε συνδυασμό με το λεπτό και ελαφρύ σώμα του, το Xiaomi Redmi Note 13 5G αποτελεί μια παραπάνω από αξιόλογη πρόταση, που δεδομένης και της δημοφιλίας της σειράς Redmi Note, θα κερδίσει αρκετούς καταναλωτές.

 

Προσεγμένος σχεδιασμός

Αν η πρώτη εντύπωση αποτελεί κριτήριο απόκτησης μιας συσκευής, το Redmi Note 13 5G ξεκινάει από μια πολύ καλή βάση. Ο μίνιμαλ σχεδιασμός του νέου smartphone, το ιδιαίτερα λεπτό (μόλις 7,6 χιλιοστών) και ελαφρύ σώμα του, αλλά και τα εξαιρετικά λεπτά bezels αποσπούν πολύ θετικά σχόλια. Τα υλικά κατασκευής έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της κατηγορίας και αποτελούν τον απαραίτητο συμβιβασμό που πρέπει να κάνει η κατασκευάστρια εταιρεία για ένα τηλέφωνο αυτής της κατηγορίας.

Στην πλάτη του Redmi Note 13 5G ξεχωρίζει το σύστημα της κάμερας με τη μεγάλη επιφάνεια που καταλαμβάνει και τους υπερμεγέθεις φακούς, που αποτελούν και μια κυρίαρχη σχεδιαστική τάση των τελευταίων μηνών, κυρίως στα ανώτερα στρώματα των smartphones.

Επιστρέφοντας στην μπροστινή επιφάνεια, εδώ και προφανώς κυριαρχεί η πολύ καλή οθόνη με την οποία έχει εξοπλίσει η Xiaomi το νέο της τηλέφωνο. Μια AMOLED 6,7 ιντσών, ανάλυσης FHD+, που προσφέρει ζωηρά χρώματα στο περιεχόμενο που απολαμβάνει ο χρήστης στην επιφάνειά της. Σύμφωνα με την Xiaomi η οθόνη προσφέρει 100% ευρεία χρωματική γκάμα DCI-P3 και βάθος χρώματος 8 bit, έτσι ώστε να προσφέρει εξαιρετική εμπειρία θέασης, που συναντάται σε πιο ακριβά μοντέλα. Σε συνδυασμό με τον πολύ καλό ήχο που προσφέρει το ηχείο, η θέαση video είναι πραγματικά υψηλών προδιαγραφών.  

Σημαντικό ατού για την κατηγορία είναι ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης, έως 120Hz, στοιχείο που σίγουρα θα εκτιμήσουν όσοι θέλουν να περάσουν και κάποιες ώρες παιχνιδιού με τη συγκεκριμένη συσκευή. Εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, είναι ότι η Xiaomi υπόσχεται ακριβέστερη ρύθμιση της φωτεινότητας και της θερμοκρασίας χρώματος ανάλογα με τον κύκλο ημέρας-νύχτας, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την καταπόνηση των ματιών που προκαλείται από την πολύωρη θέαση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η οθόνη προστατεύεται από γυαλί Corning Gorilla Glass 5.

 

Κάμερα 108ΜΡ

Η Xiaomi έχει μια μακρά παράδοση να εξοπλίζει τις συσκευές της με υψηλής ανάλυσης κάμερες και τη συνεχίζει και στη σειρά Redmi Note 13. Στο τριπλό σύστημα καμερών του Redmi Note 13 5G δεσπόζει ο κύριος ευρυγώνιος φακός εστιακής απόστασης 24mm με την ανάλυση των 108ΜΡ. Η συγκεκριμένη κάμερα βέβαια είναι προρυθμισμένη να προσφέρει φωτογραφίες ανάλυσης 12ΜΡ (pixel binning), όμως ο χρήστης δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ για να βρει τη ρύθμιση πλήρους ανάλυσης, η οποία είναι απολύτως διακριτή στο μενού της κάμερας. Έχουμε ξαναπεί ότι η ανάλυση δεν είναι πανάκεια για την ποιότητα της φωτογραφίας, όπως βέβαια έχουμε ξαναμιλήσει και για τα οφέλη μιας υπερυψηλής ανάλυσης. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο χρήστης μπορεί να κάνει crop σε ένα κομμάτι της λήψης, χωρίς το φόβο της εμφάνισης ψηφιακού κόκκου και κατά συνέπεια υποβάθμισης της αρχικής ποιότητας της εικόνας. Αυτό βέβαια που θα πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης είναι ότι το μέγεθος μιας εικόνας στην ανάλυση των 108MP είναι πολύ μεγαλύτερο (3, 4 ακόμα και 5 φορές). Επιλέξτε λοιπόν με προσοχή πότε θα χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη ρύθμιση προκειμένου να μη γεμίσετε γρήγορα τον αποθηκευτικό σας χώρο.

Ο κύριος φακός συνοδεύεται ακόμα από έναν υπερευρυγώνιο (εστιακής απόστασης 16mm), ανάλυσης 8ΜΡ. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ένας τέτοιος φακός είναι ιδανικός και για landscape εικόνες, αλλά και για κάποιες πολύ ιδιαίτερες street photo λήψεις. Τέλος, στο Redmi Note 13 5G υπάρχει και μια μάκρο κάμερα 2ΜΡ, για λήψεις αντικειμένων από πολύ κοντινή απόσταση. Αν νιώθετε ότι απουσιάζει μια telephoto επιλογή, η Xiaomi υπόσχεται έως και 3x zoom από το βασικό φακό, χωρίς απώλειες.

Σε επίπεδο ποιότητας, αναμφισβήτητα ο κύριος φακός είναι και αυτός που προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, με πιο ζωντανά χρώματα και καλύτερη φωτεινότητα και αντίθεση. Στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και σε φωτισμένους εσωτερικούς χώρους, ο συγκεκριμένος φακός αποδίδει πολύ καλά, αφήνοντας την αίσθηση στο χρήστη ότι κρατά στα χέρια του μια αρκετά ακριβότερη συσκευή. Όμως, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού, το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο από το αναμενόμενο (δεδομένης της κατηγορίας), όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενό μας. Για τους πιο δημιουργικούς το Xiaomi Redmi Note 13 5G προσφέρει και μια σειρά από φίλτρα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της λήψης έτσι ώστε να προσδώσετε μια διαφορετική ατμόσφαιρα, ένα πιο pop, vintage ή ότι άλλο χαρακτήρα στις εικόνες σας.

Ίδιο καρέ με την ευρυγώνια και την υπερευρυγώνια κάμερα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη υπερέχει σε φωτεινότητα και ζωντάνια χρωμάτων.

Στον τομέα του video η ανάλυση περιορίζεται στα 1080p (αν αποτελεί περιορισμό για κάποιους), ωστόσο το σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας λειτουργεί πολύ καλύτερα από της προηγούμενες προτάσεις της Xiaomi στη σειρά Redmi Note. Αν λοιπόν θέλετε να τραβήξετε ένα video για χρήση στα social media κάντε το χωρίς δισταγμό.

 

Πλούσιος εξοπλισμός

Εκτός όμως της κάμερας, το Redmi Note 13 5G διακρίνεται για τον ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό του, πάντα για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ο επεξεργαστής MediaTek Dimensity 6080 6nm 5G σε συνδυασμό με την πλούσια RAM των 8GB (η οποία μπορεί να δανειστεί έως ακόμα 8GB από τη ROM) προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις, σπιρτάδα και χρήση χωρίς κολλήματα. «Στρώνουν το έδαφος» στο χρήστη ώστε να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες που του προσφέρει η συσκευή.

Πλούσιος είναι και ο αποθηκευτικός χώρος (στην έκδοσή που το είχαμε εμείς ήταν 256GB), ο οποίος όμως μπορεί να αναβαθμιστεί με κάρτα μνήμης, έτσι ώστε να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο εξεζητημένες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.  

Στην ωραία εμπειρία χρήσης του Xiaomi Redmi Note 13 5G συμβάλλει και η μεγάλη μπαταρία των 5000mAh, που προσφέρει υψηλή αυτονομία. Ακόμα και με πολύ εντατική χρήση, το Redmi Note 13 5G δεν θα στερέψει από ενέργεια στη διάρκεια του 24ώρου. Όταν φθάσει η ώρα να μπει στην πρίζα, η ταχεία φόρτιση των 33W υπόσχεται λιγότερο χρόνο φόρτισης. Σύμφωνα με την Xiaomi, ρυθμίζεται δυναμικά η λογική φόρτισης για να καθυστερήσει τη γήρανση της μπαταρίας, ένα ακόμα επιπλέον χαρακτηριστικό που αξίζει να συνυπολογίσει ο χρήστης.

 

Στο ταμείο;

Το Xiaomi Redmi Note 13 5G έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει ένα ακόμα best seller για την εταιρεία. Σε μια κατηγορία, που ο καταναλωτής είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το κόστος απόκτησης, το Redmi Note 13 5G μοιάζει να πληροί στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες αυτού του κοινού.

XIAOMI REDMI NOTE 13,XIAOMI REDMI NOTE 13 5G,SMARTPHONES,XIAOMI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home