Γιατί να επενδύσουμε στο «Έξυπνο σπίτι»;

Advertorial @ 13.12.2023
Γιατί να επενδύσουμε στο «Έξυπνο σπίτι»;

Ο Μπρούνο είναι το ημίαιμο λαμπραντόρ που εντάχθηκε πριν αρκετούς μήνες, ως το νέο μέλος στο δικό μας σπίτι. Πρόσφατα αποφασίσαμε να του παραχωρήσουμε όλο το σαλόνι για τις ώρες που λείπουμε στη δουλειά. Μια «έξυπνη κάμερα» που συνδέσαμε στο WiFi δίκτυο και τοποθετήσαμε στο σπίτι μας έδιωξε το άγχος για τις ώρες που περνάει ο Μπρούνο μόνος του στο σπίτι. Δεν κάνει ζημιές, είναι ήσυχος, κοιμάται αρκετές ώρες. Τώρα, παρότι συνεχίζει να τον παρακολουθεί, η κάμερα συνεχίζει να λειτουργεί περισσότερο για την ασφάλεια του σπιτιού και λιγότερο για το τι κάνει ο Μπρούνο όσο λείπουμε.  

Το μικρό, προσωπικό παράδειγμα είναι μία από τις πολλές λύσεις που προσφέρει το «έξυπνο σπίτι». Πόσες φορές για παράδειγμα έχετε φύγει από το σπίτι και έχετε αναρωτηθεί αν έχετε κλείσει όλες τις ηλεκτρικές συσκευές; Ή το θερμοσίφωνα και τη θέρμανση; Ή, ακόμα και τα φώτα στα δωμάτια ή τα παράθυρα; Ερωτήσεις, άλλοτε βάσιμες, άλλοτε όχι. Αμέλειες, που αν επιβεβαιωθούν καταλήγουν αρκετές φορές με δυσάρεστες συνέπειες για τη λειτουργία ή την ασφάλεια του σπιτιού.

Το «‘Εξυπνο σπίτι», λοιπόν, δεν είναι ένα ακόμα έξυπνο σλόγκαν των εταιρειών τεχνολογίας. Αντιθέτως, ήρθε να λύσει πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών την έγνοια για μικρά ή μεγαλύτερα καθημερινά ζητήματα. Να προσφέρει περισσότερη ξεγνοιασιά, λιγότερο άγχος με τους αυτοματισμούς και τον έλεγχο εξ’ αποστάσεως πλήθος συσκευών που έχουμε εγκαταστήσει στο σπίτι, με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Το σύγχρονο «Έξυπνο σπίτι» ήρθε να κάνει τη λειτουργία του προσωπικού μας χώρου πολύ πιο ομαλή και αποτελεσματική, να μας προσφέρει τη βεβαιότητα ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε, ακόμα κι όταν λείπουμε, για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα. Να μας προσφέρει μικρές ή μεγάλες (σίγουρα όμως πολύτιμες) ανέσεις στην καθημερινότητά μας.  Να κατεβάσουμε τα ρολά, να ρυθμίσουμε τα φώτα ή να εντοπίσουμε συσκευές εκτός του οπτικού μας πεδίου, από την άνεση του καναπέ, χωρίς να διακόψουμε την ταινία που παρακολουθούμε. Αλλά και να ρυθμίσουμε τη λειτουργία της σκούπας-ρομπότ, να ρυθμίσουμε το θερμοστάτη, ακόμα και να ταΐσουμε με μια αυτόματη ταΐστρα τον… Μπρούνο, την ώρα που λείπουμε στο γραφείο ή οπουδήποτε αλλού.

Όμως το έξυπνο σπίτι δεν προσφέρει μόνο άνεση, αλλά και ασφάλεια. Θωρακίζει την προσωπικό μας χώρο, είτε είμαστε μέσα είτε εκτός. Κάμερες, αισθητήρες παραβίασης, θυροτηλέφωνα και κλειδαριές, ακόμα και ένας ανιχνευτής καπνού μπορούν να συνδεθούν πλέον στο WiFi δίκτυό μας και να μας ενημερώνουν για κινήσεις, παραβιάσεις ή έκτακτα περιστατικά, προσφέροντάς μας ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στο σπίτι μας.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να μοιάζουν ως μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό. Το «έξυπνο σπίτι» μπορεί να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, αφού μας επιτρέπει είτε να αντιδράσουμε πιο γρήγορα σε ένα απρόοπτο συμβάν ή ακόμα και να προλάβουμε κοστοβόρες ζημιές (π.χ. με τους αισθητήρες επιπέδων υγρασίας). Και βέβαια, στο έξυπνο σπίτι, μπορούμε να ρυθμίσουμε τις έξυπνες συσκευές να λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και να κλείνουν αυτόματα μόνες τους. Να παρακολουθούμε την κατανάλωση ενέργειας για κάθε ξεχωριστή συσκευή, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τους μηνιαίους λογαριασμούς.

Εμείς σας δώσαμε μια ιδέα, στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ μπορείτε να βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία έξυπνων οικιακών συσκευών, από κορυφαίες μάρκες και σε προσιτές τιμές, επιλέγοντας εκείνες που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Παράλληλα, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι, οι Tech Experts του ΓΕΡΜΑΝΟΥ μπορούν να αναλάβουν τη μελέτη του χώρου, την εγκατάσταση, τη ρύθμιση, αλλά και τη συνδεσιμότητα των συσκευών.

Το Έξυπνο σπίτι είναι εδώ και μπορεί να βελτιώσει κατακόρυφα την καθημερινότητά μας.

SMART HOME,ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ,ΓΕΡΜΑΝΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home