"Η σειρά Samsung Galaxy Z επαναπροσδιορίζει την έννοια των smartphones"

Συνέντευξη με τον Mark Holloway, Head of Smartphone Category Management στη Samsung Electronics.

'Η σειρά  Samsung Galaxy Z επαναπροσδιορίζει την έννοια των smartphones'

Ως ένα άνευ προηγουμένου ταξίδι που ξεκίνησε το 2019 με το πρώτο Samsung Galaxy Fold και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, χαρακτηρίζει την ανάπτυξη της σειράς των foldables smartphones ο Mark Holloway, Head of Smartphone Category Management στη Samsung Electronics, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο deasy.gr. «Μια εντελώς νέα κατηγορία κινητών – μια νέα εμπειρία φορητών συσκευών σχεδιασμένη για μια νέα εποχή» σημειώνει χαρακτηριστικά. Για τον κ. Holloway η σειρά Samsung Galaxy Z επαναπροσδιορίζει την έννοια του smartphone, παρέχοντας στους καταναλωτές σημαντικά πλεονεκτήματα που πηγάζουν από το μοναδικό form factor που διαθέτει. Πλούσιες εμπειρίες εξατομίκευσης, νέες δυνατότητες multitasking σε μεγάλες οθόνες, hands free λήψη φωτογραφιών και video, που προσφέρει η σειρά Samsung Galaxy Z, αποτελούν ζητούμενο για τη νέα γενιά των καταναλωτών, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων των foldable smartphones.

Χαρακτηριστικά, μέσα στο 2021 οι πωλήσεις αυτής της επιμέρους κατηγορίας άγγιξε σε όγκο τις 10 εκατομμύρια συσκευές, με τη Samsung να αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της. Ζήτηση που αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, με τις προβλέψεις της Strategy Analytics να κάνουν λόγο για πωλήσεις έως και 75 εκατομμυρίων συσκευών έως το 2025.


Τι νέο φέρνει η νέα γενιά Samsung Galaxy Z;

Σύμφωνα με τον κ. Holloway η τέταρτη γενιά των αναδιπλούμενων συσκευών της Samsung συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, βελτιώνοντας περαιτέρω το hardware, τη λειτουργικότητα και τη συνδεσιμότητα με το διευρυμένο οικοσύστημα της Samsung.

«Βελτιώσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών», επισημαίνει για μια ακόμα φορά. «Από αναβαθμισμένες κάμερες και εκλεπτυσμένα σχέδια έως μεγαλύτερες μπαταρίες και διευρυμένες επιλογές εξατομίκευσης, που φέρνει το Samsung Galaxy Z Flip4 και αποτελεί την πρόταση της εταιρείας για το mainstream κοινό». Από την άλλη πλευρά, ο κ. Holloway χαρακτηρίζει το Samsung Galaxy Z Fold4 ως ένα multitasking powerhouse με κορυφαίες επιδόσεις. «Είναι το αποκορύφωμα της καινοτομίας των Samsung Galaxy smartphones, ενσωματώνοντας τη φιλοσοφία μας να αψηφούμε εμπόδια για να προσφέρουμε την πιο ισχυρή εμπειρία smartphone» σημειώνει. «Με design που αλλάζει σχήμα, καθηλωτικές και ευέλικτες οθόνες, δυνατότητες multitasking που προσομοιάζουν με εκείνες ενός PC, προηγμένες τεχνολογίες φωτογραφίας και τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές για φορητές συσκευές, το Z Fold4 προσφέρει νέες δυνατότητες για τους χρήστες μας», αναφέρει με περίσσιο ενθουσιασμό.

«Για πολλούς χρήστες, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας αναδιπλούμενης συσκευής. Επομένως είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δυνατότητα που προσφέρουμε σε περισσότερους καταναλωτές να βιώσουν αυτό το μοναδικό form factor», καταλήγει.

 

Wearables και διευρυμένο οικοσύστημα

Μπορεί τα Samsung Galaxy Z να αποτέλεσαν το «κυρίως πιάτο» του Galaxy Unpacked, όμως το μενού της φετινής εκδήλωσης περιλάμβανε και άλλες προτάσεις, όπως τα Samsung Galaxy Watch5 και τα Galaxy Buds2 Pro. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μη ζητήσουμε ένα σχόλιο από τον κ. Holloway και για αυτά τα προϊόντα.

«Το Samsung Galaxy Watch5 Pro προσφέρει περισσότερες δυνατότητες από ποτέ, ώστε να συνδυάζεται άψογα με τον τρόπο ζωής των χρηστών, προσφέροντάς τους ολιστική εικόνα της υγείας τους. Από ένα εργαλείο μέτρησης της σύστασης σώματος που παρέχει μια πλήρη εικόνα της συνολικής υγείας του χρήστη, έως τη δημοσίευση δεδομένων ανάκτησης προπόνησης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τη βελτίωση της ενυδάτωσης, καθώς και δυνατότητες παρακολούθησης ύπνου, το Samsung Galaxy Watch5 Pro παρέχει στο χρήστη περισσότερες πληροφορίες από ποτέ για το πώς θα επιτύχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ευεξίας. Επιπρόσθετα, είναι εξοπλισμένο με αυξημένα επίπεδα ανθεκτικότητας, αναβάθμιση που ζητούν όσοι αρέσκονται σε κάθε μορφή άσκησης σε εξωτερικούς χώρους. Από την άλλη πλευρά, τα Samsung Galaxy Buds2 Pro είναι τα πιο άνετα ακουστικά που έχουμε δημιουργήσει και προσαρμόζονται σε όλα τα σενάρια χρήσης που αναζητούν οι καταναλωτές για τα ασύρματα ακουστικά τους. Νέοι αισθητήρες και δυνατότητες, καθώς και ποιότητα ήχου 24 bit αποτελούν τα highlights της συγκεκριμένης συσκευής».

Πώς όμως διαφοροποιείται το οικοσύστημα που προσφέρει η Samsung έναντι των άλλων κατασκευαστών; Για τον κ. Holloway «η Samsung διαθέτει μια μοναδική θέση που της επιτρέπει να δημιουργεί ολοκληρωμένη εμπειρία σε πολλά σημεία επαφής στη ζωή των καταναλωτών. Από το κινητό τηλέφωνο και το tablet, μέχρι τα ακουστικά και το έξυπνο ρολόι» σημειώνει, προσθέτοντας ότι εκτός από τις καινοτομίες των ίδιων των προϊόντων η εταιρεία «συνεχίζει να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες (ΑΙ, 5G) και δυνατότητες για την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών». «Οι τελευταίες μας κυκλοφορίες αντιπροσωπεύουν το όραμά μας και την ηγετική μας θέση να προσφέρουμε προηγμένες δυνατότητες υγείας. Ταυτόχρονα ανταποκρίνονται στην ανάγκη των καταναλωτών για ένα πραγματικά ολοκληρωμένο και απρόσκοπτο οικοσύστημα προϊόντων, που  επαναπροσδιορίζει την ψηφιακή υγεία και ευεξία κάθε χρήστη».

Όπως σημειώνει στην συζήτησή μας, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές βασίζονται στην τεχνολογία στο σύνολο της καθημερινότητάς τους. Η τηλεόραση, οι οικιακές και φορητές συσκευές τους κρατούν συνδεδεμένους, παραγωγικούς και τους προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνουν τα χόμπι που τους αρέσουν. Στο παρελθόν αυτές οι εμπειρίες ήταν κατακερματισμένες και αποσυνδεδεμένες, ένα αδύνατο σημείο για τους καταναλωτές. «Εάν πηγαίνετε για τρέξιμο έξω με το Galaxy Watch5 σας και παρακολουθείτε τη δραστηριότητά σας, είναι επόμενο να θέλετε νασυνεχίσετε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά σας και όταν επιστρέψετε στο σπίτι και γιατί όχι, να ξεκινήσετε μια προπόνηση από την τηλεόρασή σας. Αυτό είναι μόνο ένα απλό παράδειγμα της εμπειρίας που θέλουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές σε όλες τις συσκευές της Samsung και των συνεργατών της» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Οι άξονες καινοτομίας της Samsung

O κύκλος της κουβέντας μας με τον κ. Holloway κλείνει με μια αναφορά στη στρατηγική της Samsung ως προς την καινοτομία, όρο που ακούσαμε συχνά στην παρουσίαση των προϊόντων. «Νέα form factors, όπως τα foldables, αποτελούν ένα τρόπο για να ξεκλειδώσουμε εμπειρίες που δεν ήταν δυνατές μέχρι σήμερα από άλλα προϊόντα. Επομένως επιθυμούμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις εμπειρίες που προσφέρουμε στους καταναλωτές».

«Ο απώτερος στόχος της Samsung είναι τα foldable smartphones να αποκτήσουν τόση δημοτικότητα ώστε περισσότεροι χρήστες να μπορούν να βιώσουν τα πλεονεκτήματα που παρέχει αυτό το νέο αναδιπλούμενο design. Προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε τόσο το χαρτοφυλάκιο των συσκευών μας όσο και την ίδια την κατασκευή, προσφέροντας αναδιπλούμενα smartphones, από τιμές που ξεκινούν από τα 999 δολάρια», ανέφερε ο κ. Holloway, συνοψίζοντας τη συζήτηση που είχαμε μαζί του.

SAMSUNG GALAXY,SMARTPHONES,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home