Motorola razr 40 Ultra review

Motorola razr 40 Ultra review

Το πρώτο Motorola razr που είδαμε το 2022 ήταν θα λέγαμε μια πειραματική προσπάθεια της Lenovo να αναβιώσει το ομώνυμο τηλέφωνο των ‘00s που άφησε εποχή. Τώρα, το Motorola razr 40 Ultra επιστρέφει πιο ώριμο, με την κινεζική εταιρεία να έχει δουλέψει σε λεπτομέρειες, που προσφέρουν το κάτι παραπάνω στο χρήστη που θα το επιλέξει.

To νέο Motorola razr 40 Ultra μας έδωσε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά για λίγες ημέρες η COSMOTE, αφού η συσκευή διατίθεται αποκλειστικά από το δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ. 

 

Μεγάλη εξωτερική οθόνη

Μία από τις λεπτομέρειες αυτές είναι η μεγάλη εξωτερική οθόνη του νέου Motorola razr. H  pOLED 3.6 ιντσών προσφέρει τον απαραίτητο χώρο στο χρήστη για να χρησιμοποιήσει τη συσκευή, χωρίς να χρειαστεί να την ξεδιπλώσει. Με την εξωτερική οθόνη ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί σε πλήθος καθημερινών επιλογών, ελέγχων και λειτουργιών. Λειτουργεί σαν ένα δεύτερο mini home page, που μπορεί να διαμορφωθεί και με βάση τις καθαρά προσωπικές ανάγκες. Ενδεικτικά, με την κλασική πλέον κύλιση του δαχτύλου από πάνω προς τα κάτω, εμφανίζεται το drop down μενού, που ελέγχει ρυθμίσεις, όπως η φωτεινότητα, οι Bluetooth συνδέσεις, ο φακός κ.α. Από την ίδια οθόνη είναι επίσης εφικτό να καλέσουμε τηλεφωνικά οποιαδήποτε επαφή ή αριθμό, ενώ βέβαια λειτουργεί και ως mini viewfinder για τη λήψη selfies φωτογραφιών ή video. Όλα τα παραπάνω είναι βέβαιο ότι κάνουν τη διαφορά στην αυτονομία, αφού σε καθημερινή βάση περιορίζουν αισθητά τη χρήση της μεγαλύτερης, εσωτερικής οθόνης. Όλα τα παραπάνω βέβαια έρχονται με ένα μικρό τίμημα. Οι δαχτυλιές είναι παραπάνω από εμφανείς, οπότε χρειάζεται επανειλημμένα μέσα στην ημέρα ένα καθάρισμα. 

 

Premium κατασκευή

Από την πρώτη επαφή με το Motorola razr 40 Ultra είναι ευδιάκριτος ο premium χαρακτήρας του. Τα υλικά κατασκευής μοιάζουν εξαιρετικά στην αίσθηση, ο μηχανισμός αναδίπλωσης πειστικός και ο σχεδιασμός ιδιαίτερα προσεγμένος και ελκυστικός στο μάτι.

Κλειστό το Motorola razr 40 Ultra είναι μικρότερο από ένα card holder, ενώ πλήρως αναδιπλωμένο μοιάζει με ένα smartphone ναυαρχίδα, με μια τεράστια οθόνη 6,90 ιντσών, μεγαλύτερη ακόμα και από αυτές των κορυφαίων κινητών της αγοράς. Η ανάλυσή της φθάνει τα 2640x1080 pixels, με το ρυθμό ανανέωσης τα 144Ηz, ικανοποιώντας τις πιο υψηλές απαιτήσεις των καταναλωτών. Ενδεικτικό στοιχείο της βελτίωσης των αναδιπλούμενων οθονών είναι το γεγονός ότι η τσάκιση δεν είναι ορατή, ακόμα και όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη. Η έντονη φωτεινότητα, η υποστήριξη HDR10+ για πλούσια ρεαλιστικά χρώματα και η εξαιρετική αντίθεση δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο μείγμα για την απόλαυση κάθε είδους περιεχομένου στην οθόνη, μέρα ή νύχτα.

 

Δύο πολύ καλές κάμερες

Τις φωτογραφικές λήψεις των χρηστών εξυπηρετούν δύο βασικές κάμερες που ξεχωρίζουν δίπλα στην εξωτερική οθόνη, ενώ ακόμα μία, selfie, είναι στην εσωτερική πλευρά και στο άνω μέρος της οθόνης.

Οι δύο κύριοι φακοί, ένας ευρυγώνιος και ένας υπερευρυγώνιος ανάλυσης 12ΜΡ και 13ΜΡ αντίστοιχα, με το δεύτερο να μπορεί να αποδώσει και macro λήψεις αντικειμένων από πολύ κοντινή απόσταση.

Οι φωτογραφίες ικανοποιούν με την ποιότητα που προσφέρουν και τη ζωντάνια των χρωμάτων, όμως το πλεονέκτημα της φωτογράφισης με το Motorola ultra είναι οι πολλαπλές γωνίες λήψεις που μπορεί να προσφέρει. Ο αρθρωτός σχεδιασμός του προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το κάτω μέρος της συσκευής ως βάσης, δοκιμάζοντας διαφορετικές γωνίες απόδοσης ενός στιγμιότυπου. Επιπρόσθετα, η χρήση της εξωτερικής οθόνης ως viewfinder προσφέρει επίσης την ευχέρεια άμεσης λήψης μιας selfie. Αυτή η ευελιξία που προσφέρει το Motorola razr, όπως και κάθε άλλο flip smartphone, είναι ένα στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει.

 

Καλός εξοπλισμός

Το νέο Motorola razr έρχεται με τον επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen 1, ο οποίος συνοδεύεται από μνήμη RAM 8GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος φθάνει τα 256GB, που είναι υπερεπαρκής για τη μεγάλη πλειονότητα των χρηστών. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν στο χρήστη μια ομαλή και γρήγορη εμπειρία χρήσης, χωρίς κωλύματα.

Η συσκευή υποστηρίζει 5G δίκτυα, αλλά και eSIM, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας φθάνει τα 3800mAh. Μοιάζει μικρή, όπως και σε κάθε άλλο flip phone, αλλά με δεδομένο ότι ο κάτοχος της συσκευής περιορίζει πολύ τη χρήση της μεγάλης εσωτερικής οθόνης, λόγω της εξωτερικής, η αυτονομία τελικά μπορεί να ξεπεράσει τη μία ημέρα. Έτσι μπορεί να εξυπηρετήσει το χρήστη σε ένα απαιτητικό 24ωρο χωρίς να χρειαστεί να αναζητήσει πρίζα για τη φόρτιση. Το Motorola razr 40 Ultra υποστηρίζει ταχεία ενσύρματη φόρτιση 30W, αλλά και ασύρματη φόρτιση 5W.

 

Συμπέρασμα

Το Motorola razr 40 Ultra είναι σίγουρα μια πιο ώριμη πρόταση σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο μοντέλο. Ο σχεδιασμός και η πρακτικότητα που προσφέρει η flip κατασκευή παραμένουν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την πλειονότητα των τηλεφώνων που διατίθενται στην αγορά. Είναι μια fun και premium πρόταση, με ανταγωνιστική τιμή η οποία συγκρατείται (έστω και με όρους marketing) κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1000 ευρώ.

MOTOROLA RAZR 40 ULTRA,SMARTPHONES,MOTOROLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home