Samsung: το 2024 είναι η χρονιά των μεγάλων ιντσών και του ΑΙ στις τηλεοράσεις

Samsung: το 2024 είναι η χρονιά των μεγάλων ιντσών και του ΑΙ στις τηλεοράσεις

Ως χρονιά των μεγάλων ιντσών χαρακτηρίζουν το 2024 τα στελέχη τη Samsung, καθώς η ζήτηση για όλο και μεγαλύτερες τηλεοράσεις αυξάνεται και μάλιστα αναμένεται να ενταθεί τους αμέσως επόμενους μήνες λόγω των μεγάλων αθλητικών γεγονότων του καλοκαιριού. Παράλληλα, η είσοδος μιας ευρείας γκάμας λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης στο φετινό lineup τηλεοράσεων της εταιρείας υπόσχονται νέες και εμπλουτισμένες εμπειρίες στους καταναλωτές, όχι μόνο στη θέαση, αλλά στο σύνολο της καθημερινότητάς τους.

Το ελληνικό γραφείο της Samsung παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου τη νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων Neo QLED 8K και 4K, OLED και soundbar. Δύο κατηγορίες συσκευών, στις οποίες η Samsung διατηρεί τα πρωτεία για πολλά χρόνια: στις τηλεοράσεις είναι νούμερο 1 για 18 συναπτά έτη, ενώ στα soundbar για μια δεκαετία.

Η φετινή σειρά, όπως σημείωσαν τα στελέχη της εταιρείας, αποτελεί σημείο αναφοράς στην πορεία της Samsung στις τηλεοράσεις. «Η επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς τηλεοράσεων Samsung AI αποτελεί μια σημαντική στιγμή στο ταξίδι μας για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας AI σε διάφορες κατηγορίες συσκευών» δήλωσε ο Hansoo Kim, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas. «Η εμπειρία χρήστη επαναπροσδιορίζεται μέσα από μία διευρυμένη σειρά προϊόντων υψηλής ευκρίνειας, με έξυπνες λειτουργίες που μεταμορφώνουν την εμπειρία θέασης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas, Γιώργος Τσαούσης.

 

Στροφή στις 65 ίντσες από τους καταναλωτές

Η τάση για όλο και μεγαλύτερες τηλεοράσεις συνεχίζεται ακόμα πιο έντονα και μέσα στο 2024 σημείωσε ο κ. Τσαούσης, προσθέτοντας ότι οι 65 ίντσες μοιάζουν πλέον να είναι η νέα αφετηρία των καταναλωτών που μπαίνουν σε ένα κατάστημα. H τάση είναι καθολική, με το 78% των καταναλωτών να δηλώνουν ότι προτίθενται να αγοράσουν τηλεόραση μεγαλύτερων διαστάσεων. Αν οι 65 ίντσες είναι η αφετηρία, οι 98 ίντσες μοιάζουν να είναι ο υψηλότερος πήχης, με τη Samsung φέτος να εντάσσει τέσσερα διαφορετικά μοντέλα στη φετινή της σειρά (μόλις ένα πέρυσι) σε αυτή τη διάσταση. Μάλιστα, τα τέσσερα αυτά μοντέλα είναι σε όλες τις οικογένειες (Neo QLED 8K και 4K, OLED), άρα και σε διαφορετικά επίπεδα τιμών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαούση το μερίδιο αγοράς των τηλεοράσεων άνω των 70 ιντσών αναμένεται να αγγίξει το 20% (σε αξία) μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Σε αυτό το περιβάλλον η εταιρεία έχει ως στόχο να διατηρήσει τα πρωτεία της. Ενδεικτικά, στο 2023 η Samsung είχε μερίδιο αγοράς άνω του 65% σε τηλεοράσεις άνω των 75 ιντσών, με τον πήχη φέτος να έχει τοποθετηθεί στο 70%, ενώ στις ακόμα μεγαλύτερες τηλεοράσεις (90 ίντσες και άνω) ο πήχης της εταιρείας για το 2024 ανεβαίνει στο 90%.

 

Η Neo QLED 8K η ναυαρχίδα των τηλεοράσεων της Samsung

Η Neo QLED 8K είναι η ναυαρχίδα της τελευταίας σειράς τηλεοράσεων της Samsung και είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή NQ8 AI Gen3, που αποτελεί τον πυρήνα τηλεοράσεων με τεχνητή νοημοσύνη της Samsung. Αυτός ο επεξεργαστής, διαθέτει μια μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) που παρέχει διπλάσια ταχύτητα από τον προκάτοχό του, μαζί με μια οκταπλάσια αύξηση των νευρωνικών δικτύων από 64 σε 512, εξασφαλίζοντας μια εντυπωσιακή εμπειρία θέασης με ευκρινείς λεπτομέρειες, ανεξάρτητα από την πηγή εισόδου.

Σύμφωνα με τον Μάνο Μπαχλιτζανάκη, Retail Manager & VD Master Trainer της Samsung Electronics Hellas, κάθε σκηνή στη Neo QLED 8K βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες με εκπληκτική καθαρότητα και φυσικότητα. Το 8K AI Upscaling Pro στο μοντέλο QN900D έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίζει περιεχόμενο 4Κ σε 8Κ, αποδίδοντας το 90% της ποιότητας αυτής της ανάλυσης. Το AI Motion Enhancer Pro στο ίδιο μοντέλο καθιστά τη γρήγορη δράση ακόμα πιο ομαλή και καθαρή – χαρακτηριστικό κατάλληλο για τους λάτρεις των σπορ – ενώ το Real Depth Enhancer Pro προσθέτει βάθος στην οθόνη.

Όμως, λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης έρχονται όχι μόνο στον τομέα της εικόνας, αλλά και στον ήχο, με το Active Voice Amplifier Pro να μπορεί να διακρίνει διαλόγους από ένα θορυβώδες περιβάλλον, διασφαλίζοντας ότι κάθε λέξη ακούγεται καθαρά. Ταυτόχρονα, το Object Tracking Sound Pro στο μοντέλο QN900D  εμπλουτίζει την ηχητική εμπειρία, μέσω του συγχρονισμού του ήχου με τη δράση στην οθόνη, ενώ το Adaptive Sound Pro προσαρμόζει έξυπνα τον ήχο στο περιεχόμενο και την ακουστική του χώρου.

Λειτουργίες ΑΙ συναντάμε και στο gaming, με το AI Auto Game Mode να ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, βελτιστοποιώντας τα γραφικά και τον ήχο. Επιπλέον, η λειτουργία AI Customization Mode προσαρμόζει την εικόνα σε κάθε σκηνή, με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη, ενώ η λειτουργία AI Energy Mode διαχειρίζεται την κατανάλωση ενέργειας, χωρίς να ελαττώνει την ποιότητα της εικόνας.

Η σειρά Neo QLED 8K είναι διαθέσιμη σε δύο μοντέλα, QN900D και QN800D, και σε μεγέθη από 65 έως 85 ίντσες και υπόσχεται φανταστική εμπειρία θέασης.

 

Διευρυμένη σειρά: Neo QLED 4K, OLED και συσκευές ήχου

Η Samsung παρουσιάζει μια διευρυμένη σειρά τηλεοράσεων και συσκευών ήχου, σχεδιασμένων για να προσφέρουν ευρεία γκάμα επιλογών και να προσαρμόζονται σε διαφορετικούς τρόπους ζωής και προτιμήσεις. Η νέα ολοκληρωμένη σειρά ψυχαγωγίας της Samsung υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για καινοτομία με επίκεντρο τον χρήστη.

Η σειρά 2024 Neo QLED 4K φέρνει τις τελευταίες καινοτομίες από τις τηλεοράσεις-ναυαρχίδες Neo QLED 8K, αναβαθμίζοντας την εμπειρία θέασης με πρωτοποριακές λειτουργίες χάρη στον επεξεργαστή NQ4 AI Gen2. Αυτό το προηγμένο τσιπ «ζωντανεύει» σχεδόν οποιοδήποτε περιεχόμενο, αποδίδοντάς το σε εκπληκτική ανάλυση 4K. Ενισχυμένη από το Real Depth Enhancer Pro στα μοντέλα QN90 και QN95  και την τεχνολογία Quantum Matrix, η οθόνη εξασφαλίζει εκπληκτική αντίθεση ακόμα και σε πολύπλοκες σκηνές. Με πιστοποίηση Pantone για ακρίβεια χρωμάτων και Dolby Atmos για μια καθηλωτική εμπειρία ήχου, η Neo QLED 4K θέτει ψηλά τον πήχη για την εμπειρία 4K UHD. Η Neo QLED 4K θα είναι διαθέσιμη σε μεγέθη που κυμαίνονται από 43 έως 98 ίντσες, καλύπτοντας διαφορετικά περιβάλλοντα θέασης.

Η Samsung παρουσίασε, επίσης, την Glare-Free OLED οθόνη (μοντέλο S95D), η οποία αποτρέπει την ενοχλητική αντανάκλαση, διατηρεί το βαθύ μαύρο και προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Ενσωματώνοντας τον ισχυρό επεξεργαστή NQ4 AI Gen2, όπως η σειρά Neo QLED 4K, οι φετινές τηλεοράσεις OLED της Samsung διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως το Real Depth Enhancer και το OLED HDR Pro στο μοντέλο S95D  , βελτιώνοντας* την ποιότητα της εικόνας ακόμη περισσότερο.

Επιπλέον, με χαρακτηριστικά όπως το Motion Xcelerator 144Hz στα μοντέλα S95D και S90D, που εξασφαλίζει ομαλή κίνηση και γρήγορες ταχύτητες απόκρισης, η Samsung OLED είναι η κατάλληλη επιλογή για gaming. Διαθέσιμες σε τρία μοντέλα, S95D, S90D και S85D (δεν διατίθεται στην Ελλάδα) που κυμαίνονται από 42 έως 83 ίντσες.

Η σειρά 2024 περιλαμβάνει επίσης το πιο πρόσφατο Q-Series Soundbar, το Q990D, με δυνατότητα ρύθμισης 11.1.4 καναλιών μέσω του Wireless Dolby Atmos. Αυτό το μοντέλο έρχεται με πλήθος χαρακτηριστικών ενσωματώνοντας λειτουργίες όπως το Sound Grouping για γεμάτο ήχο. Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν το περιεχόμενό τους μέσω των οπίσθιων ηχείων, χωρίς να ενοχλούν όσους βρίσκονται στο χώρο.

Οι λεπτές ηχόμπαρες S800D και S700D συνεχίζουν να προσφέρουν καταπληκτική ποιότητα ήχου, διατηρώντας κομψό σχεδιασμό, που συμβάλλει στην εξοικονόμηση χώρου. Επιπλέον, όλα τα soundbars της Samsung διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες ήχου, όπως το Q-Symphony, για απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ τηλεοράσεων και soundbars της εταιρείας και μία αριστοτεχνικά συνδεδεμένη εμπειρία ήχου.

Τέλος, η Samsung παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Music Frame, που, αντλώντας έμπνευση από την τηλεόραση The Frame, συνδέει τον κορυφαίο ήχο με τον υψηλής αισθητικής σχεδιασμό. Αυτή η συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν προσωπικές εικόνες ή έργα τέχνης, ενώ απολαμβάνουν ασύρματο ήχο με έξυπνες λειτουργίες. Είτε χρησιμοποιείται ως αυτόνομη συσκευή είτε συνδυάζεται με τηλεόραση και Soundbar, το Music Frame υπόσχεται μια εκπληκτική ακουστική εμπειρία που ενσωματώνεται σε κάθε χώρο.

 

Προπαραγγελία και Ειδικές Προσφορές

Το λανσάρισμα της νέας σειράς συνοδεύεται και από ειδικές προσφορές. Ειδικότερα, μέχρι τις 14 Μαΐου επιλεγμένα προϊόντα της νέας σειράς θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία. Κατά την περίοδο των προπαραγγελιών θα ισχύουν οι παρακάτω ειδικές προσφορές:

-            Με κάθε προπαραγγελία από τη νέα σειρά τηλεοράσεων Samsung AI TV Neo QLED 8K (QN900D/QN800D), Neo QLED (QN90D/QN85D) και OLED (S95D), δώρο ο δεύτερης γενιάς φορητός projector της Samsung The Freestyle 2nd Gen.

-            Με κάθε αγορά της τηλεόρασης The Frame (LS03D), δώρο το υψηλής αισθητικής και ευκρίνειας ήχου Ultra Slim Soundbar (HW-S800B).

-            Με την προπαραγγελία του Music Frame (HW-LS60D) δωροεπιταγή αξίας 50€ για επόμενη αγορά.  

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,SOUNDBAR,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home