Σχετικά με το dEASY

Γιατί Deasy?

Έλα μου ντε… Γιατί Deasy? Και όχι γιατί το όνομα αυτού να είναι Deasy . Αυτό ήταν το εύκολο. Το Digital Easy Living που ήταν και η αρχική ιδέα, εύκολα (λέμε τώρα) κόπηκε έξυπνα, και έφτασε να γίνει logo.

"Χρειάζεται, ακόμα ένα site τεχνολογίας;"
Το ερώτημα προέκυπτε εύλογα και όσους espresso και αν έφερναν τα κορίτσια της Αίγλης οι απαντήσεις δεν ερχόντουσαν μαζί τους. Η πρόσκληση στην Αίγλη όμως είχε έρθει από το Νεκτάριο και οι προσκλήσεις από το Νεκτάριο είναι πάντα δελεαστικές (γιατί αν δεν πας εσύ θα χάσεις) και σεβαστές (γιατί είναι ο Νεκτάριος). Όταν άρχισαν να καταφτάνουν και ο Δημήτρης με το Φανούρη το ερώτημα είχε σχεδόν απαντηθεί.

Διάτανε..  κάποιοι από εμάς είμαστε στην αγορά αυτή (Internet, τεχνολογίες, διαφήμιση, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες  και όλα τα σχετικά) περισσότερο από 10 χρόνια. Είδαμε περιοδικά να ανοίγουν και να κλείνουν. Στα περισσότερα –για να μην μπω σε όλα- γράψαμε και σε κάποια αρχισυντάξαμε κιόλας. Είδαμε στελέχη να μεγαλώνουν και να θεριεύουν, είδαμε εταιρείες να ξεπετάγονται και να κατακτούν «μερίδια», είδαμε το ιντερνέτ να γίνεται σιγά σιγά internet, είδαμε τα απίθανα flash sites να ωριμάζουν και να δίνουν και κάτι παραπάνω, είδαμε το dial up να γίνεται ADSL (και ας άσπρισαν τα μαλλιά μας), είδαμε το Google από άγνωστη λέξη να γίνεται must ακόμα και για ελληνικά σήριαλ. Προλάβαμε την κρίση του 2000, τις οθόνες με τα μεγάλα οπίσθια, τις προσφορές των εφημερίδων, το Netsperado, το δωρεάν internet, το πληρωμένο σιχτίρι των γραμμών, τις εξαγορές, τις συγχωνεύσεις και τις ανακοινώνεις για την άνθιση του ηλεκτρονικού εμπορίου όταν όσοι ψώνιζαν online γέμιζαν μετά βίας ένα βαν-άκι εξωτερικών μεταδόσεων μαζί με τις κάμερες και τα «πιάτα».

Γενικώς ζήσαμε εντός -και εκτός- online περιβάλλοντος και κυβερνοχώρου (θου Κύριε το στόματί μου) πολλά πολλά χρόνια και την περάσαμε μία χαρά. Είναι αυτός όμως λόγος για να ανοίξεις ένα site σχετικό με τεχνολογία; Μπορεί και να ναι. Δεν ξέρω. Για μας πάντως δεν ήταν. Το ότι μας έλειπε όμως «κάτι» ήταν. Και μάλιστα πολύ σοβαρός λόγος. Κάτι που να το διαβάζουν και όσοι δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μάθουν τι κάνει ο Server, τι είναι το DHCP, το javascript και η java, η XTHML και τα CSS. Κάτι που να μιλάει σε όσους θέλουν η τεχνολογία να κάνει την καθημερινότητά τους πιο εύκολη, πιο χρήσιμη και (οψόμεθα) πιο απλή. Κάτι που να φέρνει κοντά στην τεχνολογία και την τέχνη, τη μόδα τα trends. Κάτι που να μπορεί να κάνει «θέμα» ένα καινούριο χρήσιμο site και όχι μόνο τα επαγγελματικά επιτυχημένα projects. Κάτι που θα παρουσιάσει τα στελέχη που εργάζονται για όλη αυτή την αγορά απαλλαγμένα από τα καθημερινά τους «ρούχα».

Και  αυτό θα κάνουμε. Θα παρουσιάσουμε ειδήσεις αναδεικνύοντας τη χρησιμότητά τους, θα συναντήσουμε πρόσωπα γνωστά στο Γκάζι στου Ψειρή και στο Χαλάνδρι (και όπου αλλού μας έρθει) και θα τα ρωτήσουμε τι πραγματικά κάνουν στο internet και πως παίζουν με τα τηλέφωνά τους. Θα λύσουμε και θα δέσουμε συσκευές για να σας τις μάθουμε καλύτερα. Θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις που δεν έχουν απαντήσεις. Θα μιλήσουμε για όλους αυτούς που «έχτισαν» αυτό το περιβάλλον. Θα πούμε τα μικρά μυστικά (φυσικά) που κρύβουν μεγάλες ευκαιρίες και μεγάλες ιστορίες. Θα ρίξουμε άπλετο φως στην αλήθεια (αυτό πάντα θέλαμε να το γράψουμε αλλά μας το έκλεβε η TV). Μαζί με αυτά θα γράψουμε και θα παρουσιάσουμε ότι άλλο μας λείπει και κάτι θα μας πει πως σας λείπει  και σε εσάς.

Η παρέα δεν άργησε να συμπληρωθεί με τα νεώτερα «τέκνα».  Η Ελενίτσα, η Ειρήνη, ο Γιώργος, ο Βαγγέλης, ο Μάνος και αρκετοί ακόμα που είναι στο δρόμο θα αναλάβουν να δώσουν τη δική τους νότα.

Προφανώς θα το διασκεδάσουμε αφάνταστα καθώς – όπως ήδη έχετε καταλάβει- δεν σκοπεύουμε να βάλουμε τα χεράκια μας και να βγάλουμε τα ματάκια μας. Το Deasy είναι δικό μας και δικό σας. Το Deasy είναι παρέα και οι παρέες –όπως και η τεχνολογία- υπάρχουν για να περνάμε καλύτερα. Έτσι δεν είναι;

Deasy Team (δια χειρός Δράκου)

Home