Το Perishop έγινε... Peristore και άσε το υπουργείο να λέει

Το Perishop έγινε... Peristore και άσε το υπουργείο να λέει

Τη γλώσσα στο υπουργείο Ανάπτυξης δείχνει εταιρεία που ένα 24ωρο μετά την αναστολή λειτουργίας του ηλεκτρονικού της καταστήματος άνοιξε άλλο με παρεμφερή επωνυμία!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Την Τρίτη 2 Απριλίου το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 120.000 στο perishop.gr και την εταιρεία που το λειτουργεί (την «Αθανάσιος Πεφάνης και Σία Ο.Ε.») για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των καταναλωτών. Το πρόστιμο, που συνοδεύτηκε από την εντολή να διακοπεί η πρόσβαση προς το συγκεκριμένο site επιβλήθηκε διότι διαπιστώθηκαν:

- Μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

- Μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών τα οποία ουδέποτε παρέλαβαν μετά από καταγγελία της σύμβαση και την ακύρωση της παραγγελίας.

- Παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα των αγαθών ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.

- Δυσχερής έως αδύνατη επικοινωνία με την επιχείρηση.

Αυτά συνέβησαν την Τρίτη.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου... αναδύθηκε στον κόσμο του διαδικτύου το peristore.gr, το οποίο -μάντεψε- ανήκει στην εταιρεία σε βάρος της οποίας επιβλήθηκαν οι κυρώσεις την Τρίτη. Η εταιρεία που το λειτουργεί έχει την έδρα της στη Λάρισα, όπου αναφέρει ότι λειτουργεί και φυσικό κατάστημα. Ιδρύθηκε, όπως αναφέρει η ίδια, το 2021 με σκοπό το εμπόριο ειδών πληροφορικής, τεχνολογίας, συσκευών κινητής τηλεφωνίας και λογισμικού.

Δεν είναι η πρώτη, ούτε μάλλον η τελευταία φορά, που βλέπουμε κάτι τέτοιο να εξελίσσεται στις οθόνες μας. Πλατφόρμες που διανέμουν online περιεχόμενο μπορεί να πέφτουν κατά καιρούς στα δίχτυα των αρχών αλλά γρήγορα ξεφυτρώνουν με άλλη επωνυμία. Απλώς το αξιόλογο εδώ είναι η ταχύτητα με την οποία το perishop ξεπέρασε το αρχικό σοκ της κύρωσης και επανήλθε με μια νέα επωνυμία.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home