igloohome Padlock Lite review

Το προσωπικό σου έξυπνο λουκέτο

igloohome Padlock Lite review

Η αλήθεια είναι ότι αν μας πρότειναν πριν 10 χρόνια να κάναμε παρουσίαση ενός λουκέτου στο deasy, μάλλον θα κόβαμε τη συζήτηση. Ποτέ μη λες ποτέ όμως, ειδικά στον κλάδο της τεχνολογίας, που έχει τέτοια ταχύτητα εξέλιξης και αλλαγών, που πάντα μας εκπλήσσει.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να παρουσιάσουμε ένα λουκέτο στο deasy. Το Padlock Lite της igloohome βέβαια δεν είναι ένα κλασσικό λουκέτο από αυτά που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Αντιθέτως, στο Padlock Lite παντρεύονται έξυπνα η προστασία που προσφέρει ένα λουκέτο, με τις λύσεις ασφάλειας που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία σήμερα. Έχει ενσωματωμένη μπαταρία, έχει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων και συνδέεται ασύρματα με το smartphone και το app της igloohome.

Το igloohome είναι μια έξυπνη λύση υψηλής προστασίας για lockers που έχουμε στο χώρο εργασίας ή για ντουλάπια στα οποία τοποθετούμε πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα. Στο σπίτι, στο γυμναστήριο, ακόμα και στο κατάλυμά μας κατά τη διάρκεια των διακοπών.

 

Λουκέτο υψηλής αντοχής με δακτυλικό αποτύπωμα

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Το igloohome Padlock Lite είναι ένα λουκέτο υψηλής αντοχής σε τεράστιες πιέσεις. Με τη γλώσσα των αριθμών το λουκέτο αντέχει έως και 500kgf. Ο λόγος προφανώς δεν είναι άλλος από τα υλικά κατασκευής. Το σώμα από αλουμίνιο και ο κρίκος από ατσάλι εγγυώνται αυτά τα επίπεδα αντοχής σε δυνάμεις.

Υπό αυτές τις προδιαγραφές δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο κλασικό λουκέτο θέλατε να αγοράσετε για να προστατέψετε κάποιο χώρο σας. Από εδώ και στο εξής όμως αρχίζουν οι διαφορές, αφού το Padlock Lite δεν συνοδεύεται από ένα ζευγάρι κλειδιά για το ξεκλείδωμά του.

Εδώ κάνει την εμφάνισή της η ψηφιακή τεχνολογία. Για να χρησιμοποιήσετε το igloohome Padlock Lite θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή της igloohome στο κινητό σας. Android ή iOS δεν έχει σημασία, αφού και με τα δύο δουλεύει άψογα. Μόλις κατεβάσετε το app ακολουθείτε τη διαδικασία του pairing (όπως θα κάνατε π.χ. με κάποια ασύρματα ακουστικά) και προχωράτε. Λίγο πριν την ολοκλήρωση η εφαρμογή θα σας ζητήσει το δακτυλικό αποτύπωμά σας, το οποίο θα αποτελεί και το «κλειδί» σας για το ξεκλείδωμα του λουκέτου. Για τη διαδικασία αναγνώρισης τοποθετείτε το δάχτυλό σας στον κύκλο στην μπροστινή επιφάνεια του Padlock Lite και συνεχίζετε. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε έως και 10 δακτυλικά αποτυπώματα, δηλαδή όλα τα δάχτυλα των χεριών σας.

Κατά συνέπεια με το Padlock Lite ξεχνάτε το άγχος απώλειας των κλειδιών.

 

Επιπλέον τρόποι ξεκλειδώματος

Όμως εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα έχετε άλλους δύο τρόπους να ξεκλειδώσετε το Padlock Lite. Αρχικά, απομακρυσμένα με το smartphone πιέζοντας το σχετικό πλήκτρο από το περιβάλλον της εφαρμογής. Για τους χρήστες iOS συσκευών το απομακρυσμένο ξεκλείδωμα γίνεται και από το Apple Watch, που μπορεί να έχουν στην κατοχή τους.

Ένας ακόμα τρόπος ξεκλειδώματος, ιδιαίτερα χρήσιμος αν δεν είστε στο χώρο που βρίσκεται το κλειδί, είναι αυτός της παραχώρησης ενός ψηφιακού κλειδιού σε ένα άλλο πρόσωπο. Μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής παραχωρείτε τη σχετική άδεια σε έναν άλλο χρήστη του app της igloohome, ο οποίος μπορεί απομακρυσμένα να ξεκλειδώσει το λουκέτο με το κινητό του.

Μια ακόμα περίπτωση ξεκλειδώματος είναι το αυτόματο ξεκλείδωμα. Όσο είστε στην εμβέλεια του λουκέτου, αυτό παραμένει ξεκλείδωτο και κλειδώνει αυτόματα, μόλις απομακρύνεστε.

Για μέγιστη ασφάλεια στο app θα βρείτε και ένα τέταρτο πεδίο που καταγράφει όλες τις δραστηριότητες του λουκέτου, έτσι ώστε να έχετε -ανά πάσα στιγμή- εικόνα για την κατάστασή του, ξεκλείδωτο ή κλειδωμένο.

Το Padlock Lite προσφέρει αυτονομία μπαταρίας έως 6 μήνες. Η επαναφόρτισή της γίνεται μέσω της θύρας USB-C, που θα βρείτε στο κάτω μέρος του λουκέτου.

Το igloohome Padlock Lite κοστίσει 79,90 ευρώ, κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, μαύρο και κόκκινο, και θα το βρείτε διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα you.gr και σε επιλεγμένο δίκτυο καταστημάτων.

* Διάθεση και υποστήριξη για την ελληνική αγορά από την Info Quest Technologies.

https://www.infoquest.gr/igloohome/padlock-lite

IGLOOHOME PADLOCK LITE,ΑΞΕΣΟΥΑΡ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home