Πώς το BookPanda θέλει να βοηθήσει μικρές επιχειρήσεις που οργανώνουν δραστηριότητες

Πώς το BookPanda θέλει να βοηθήσει μικρές επιχειρήσεις που οργανώνουν δραστηριότητες

Χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ήδη αυξάνουν τις πωλήσεις τους, χρησιμοποιώντας online υπηρεσίες που τους συνδέουν διαδικτυακά με πελάτες. Παράλληλα χιλιάδες καταναλωτές χρησιμοποιούν αυτές τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες στην καθημερινότητά τους. Τη νέα αυτή συνήθεια των επιχειρήσεων αλλά και των καταναλωτών οδηγούν η άνεση και τα πλεονεκτήματα αυτών των πλατφορμών.

“Οι συνήθειες στην Ελλάδα έχουν ήδη αλλάξει και ελπίζουμε να είμαστε και εμείς κομμάτι αυτής της αλλαγής. Σήμερα ο κόσμος μπορεί να παραγγείλει online delivery, να κλείσει ραντεβού με γιατρούς, να παραγγείλει taxi, να κλείσει online τραπέζι σε εστιατόριο. Πλέον με το BookPanda θα μπορεί ο κόσμος να ανακαλύψει και να κλείσει online την θέση του σε δραστηριότητες, μαθήματα, σεμινάρια, περιηγήσεις και ενδιαφέρουσες εμπειρίες, αναφέρει η ιδρύτρια του BookPanda, Στέφη Βασιλοπούλου. “Ουσιαστικά θέλουμε το BookPanda να είναι το go-to brand για activities, με άλλα λόγια o νούμερο 1 online προορισμός για κάθε είδους δραστηριότητες».

H Στέφη Βασιλοπούλου, ιδρύτρια του BookPanda.gr

Η Στέφη αναφέρει στο Deasy ότι “θέλουμε να βλέπουμε τους συνεργάτες μας, αυτές τις μικρές ή και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, να αναπτύσσουν τον τζίρο τους και να αυξάνουν την πελατεία τους. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε να γεμίσουν τα “μισο-άδεια” μαθήματά τους και τις θέσεις που μέχρι τώρα πηγαίναν χαμένες και ήταν, ουσιαστικά, χαμένα έσοδα. Πάντα σκεφτόμαστε αυτήν την συνεργασία με τις επιχειρήσεις σαν μια μακροχρόνια συνέργεια.”

Προς αυτήν την κατεύθυνση, το BookPanda έχει λανσάρει ένα blog για επιχειρήσεις που οργανώνουν δραστηριότητες, με περιεχόμενο και άρθρα που τις βοηθούν να κάνουν καλύτερες επιλογές στην ανάπτυξή τους, να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους και να αυξάνουν τις πωλήσεις τους. Άλλωστε, η Στέφη, πριν από το τελευταίο της εγχείρημα, έχει μια σημαντική εμπειρία, άνω των 10 ετών, στην οποία έχει ιδρύσει καινοτόμες επιχειρήσεις, αναπτύσσοντας νέες ιδέες στο χώρο του Internet, του Τουρισμού και της Ευεξίας.

Το BookPanda ετοιμάζει και webinars που θα δίνουν πρακτικές συμβουλές για τη βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και των τρόπων που προσεγγίζουν τους πελάτες τους. “Τα social media έχουν αλλάξει πολύ πλέον για τις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, η δημιουργία video πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην στρατηγική. Όχι μόνο γιατί τα προτιμάνε οι χρήστες, αλλά γιατί τα προτιμάνε και τα επιβραβεύουν και τα ίδια τα social networks. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε ότι οι χρήστες έχουν εξελίξει την συμπεριφορά τους online, οπότε αυτό θα πρέπει να κάνουν και οι επιχειρήσεις, δημιουργώντας περιεχόμενο που να είναι σχετικό με τις προτιμήσεις τους. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να ενδυναμώνεται το Brand της επιχείρησης, κάνοντας διάφορες omnichannel ενέργειες, εντός social media, αλλά και εκτός, σε events, συνέδρια κλπ. ” αναφέρει η Στέφη.

“Είναι σημαντικό για εμάς να μοιραζόμαστε όλη την γνώση που συσσωρεύουμε από την αγορά, μαζί με τις επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε” λέει η Στέφη. Υπάρχουν επιχειρηματίες που αναρωτιούνται “Πώς κάνω social media; Πώς χρησιμοποιώ το Instagram; Πώς εξυπηρετώ καλύτερα τους πελάτες μου;”. Το BookPanda, όπως μας αναφέρει, θα ενσωματώσει τελευταίες τεχνολογίες data science & machine learning για να φέρει στις επιχειρήσεις, ανθρώπους - Έλληνες & Ξένους -  που αλλιώς δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν και να κλείσουν εύκολα την θέση τους. Σε δεύτερη φάση, θα προσφέρει έξυπνες συστάσεις στους υπάρχοντες πελάτες, ώστε να είμαστε πιο αποδοτικοί, αυξάνοντας το loyalty του πελάτη και μειώνοντας παράλληλα τα κόστη προώθησης και προβολής, καταλήγει στην περιγραφή της.

“Θέλουμε να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες επιχειρήσεις που οργανώνουν δραστηριότητες, σεμινάρια, μαθήματα, τάξεις και άλλες ενδιαφέρουσες ενέργειες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ο καθένας μας, σε μια ιστοσελίδα, ώστε ένας πιθανός πελάτης να βρίσκει την δραστηριότητα που θέλει, σε 3 κλικς: να ψάξει/να βρει/να κλείσει” μας περιγράφει. «Όλα αυτά σε μια μόνο ιστοσελίδα που θα βοηθάει την αναζήτηση και θα διευκολύνει την online πληρωμή. Οι άνθρωποι πλέον θέλουν άνεση και ευκολία σε κάθε στάδιο αγοράς. Αυτό είναι και το BookPanda, μια πλατφόρμα που προσφέρει convenience σε κάθε βήμα του επισκέπτη της. Για αυτό και εμείς δημιουργούμε ένα frictionless experience.” καταλήγει η Στέφη (η συνέντευξη συνεχίζεται παρακάτω).

Οι επιχειρήσεις - προς το παρόν - δεν έχουν κόστος εγγραφής στην πλατφόρμα, και πληρώνουν μόνο μια προμήθεια για κάθε επιβεβαιωμένη κράτηση. “Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανένα οικονομικό ρίσκο για αυτές τις εταιρείες, αφού πληρώνουν μόνο μια προμήθεια για κάθε κράτηση”, λέει η Στέφη.

“Θέλουμε οι άνθρωποι να είναι ενθουσιασμένοι που χρησιμοποιούν το BookPanda” αναφέρει η Στέφη. “Δεν υπάρχουν μηνιαίες συνδρομές ή κρυφές χρεώσεις. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Είτε να εμπλουτίσεις την καριέρα σου, είτε να εκπαιδευτείς σε κάτι καινούριο, είτε να ανακαλύψεις ένα νέο hobby, είτε να εμπνεύσεις το παιδί σου με κάτι δημιουργικό ή ακόμα και να συμμετέχεις σε μια δωρεάν εθελοντική δράση, που θα δυσκολευόσουν μέχρι πρότινος να βρεις και να κλείσεις.”

Η Στέφη μοιράζεται στο Deasy και μια ακόμα στρατηγική απόφαση που αφορά τα ξενοδοχεία. “Θέλουμε με την υπηρεσία “BookPanda Online Concierge” να βοηθήσουμε τα ξενοδοχεία να μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα στις υπηρεσίες που θα παρέχουν στους πελάτες τους. Όταν ένας Έλληνας ή ξένος ρωτάει την reception του ξενοδοχείου “Τί μπορώ να κάνω εδώ γύρω;” να μπορεί ο υπάλληλος να προτείνει δραστηριότητες από το BookPanda, και μάλιστα το ξενοδοχείο να ωφελείται και οικονομικά από αυτό. “Φαντάσου ένα tablet στον πάγκο της reception, που μπορεί να χρησιμοποιήσει από μόνος του ο πελάτης και να κλείσει με ευκολία αυτό που θέλει για εκείνον και την παρέα του. Είμαστε σίγουροι ότι η τεχνολογία του BookPanda θα βοηθήσει τον ξενοδόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εμπειρία του πελάτη".

BOOKPANDA,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΘΗΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home