Ρέκβιεμ για τα ανενεργά email

Ρέκβιεμ για τα ανενεργά email

Είναι Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, η ημέρα της Μεγάλης Διαγραφής.

Σήμερα, η Google αρχίζει να διαγράφει Gmail λογαριασμούς.

Πριν σε πιάσει πανικός, πάρε μια ανάσα. Βοηθάει.

Αρχίζει να διαγράφει ανενεργούς Gmail λογαριασμούς.

Πόσο ανενεργούς;

Τόσο ανενεργούς που έχουν να εμφανιστούν σε οθόνη σου δύο ολόκληρα χρόνια.

Δηλαδή, είναι δύο χρόνια χωρίς να γίνει ποτέ ένα login σε αυτούς. Χωρίς ποτέ να τους κοιτάξει ανθρώπου μάτι. Λάθος, χωρίς ποτέ αυτό το διάστημα να τους κοιτάξει το δικό σου μάτι. Δηλαδή είναι ξεχασμένοι, κάπου στο διαδίκτυο, σε κάποιον σκληρό δίσκο σε κάποιο data center της Google.

Πέρασαν δύο χρόνια, δηλαδή 24 μήνες, δηλαδή (μισό να κάνω τον υπολογισμό) 730 ημέρες χωρίς να δώσεις σημασία στον λογαριασμό giorgos456702agapimoraki@gmail.com (είναι τυχαία επιλογή ονόματος αλλά αν κάποιος έχει αυτόν τον λογαριασμό και τον χρησιμοποιεί, ειλικρινή θερμά συγχαρητήρια). Ε, ήρθε η ώρα να συναντήσει τον δημιουργό του, λάθος, αυτό πηγαίνει σε άλλες περιπτώσεις. Ήρθε η ώρα να πάει εκεί που πηγαίνουν τα bytes και τα bits για να πεθάνουν. Είχες τόσα σχέδια όταν δημιούργησες το account, το σύνδεσες με άλλες υπηρεσίες, αντάλλαξες ίσως και μηνύματα με άλλους ανθρώπους. Κάπου στους εικονικούς φακέλους του λογαριασμού μπορεί να βρίσκονται μεγαλεπίβολα σχέδια που έκανες για να κατακτήσεις τον κόσμο, να αφήσεις ένα βαθύ ανεξίτηλο ψηφιακό αποτύπωμα δημιουργικότητας, ιδεών. Τελικά, κάτι συνέβη. Σίγουρα αύριο θα το κοίταζες. Θα διόρθωνες. Θα πρόσθετες. Θα απαντούσες σε εκείνο το mail.

Τελικά τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Το μεγάλο καλά μελετημένο σχέδιο ούτε μεγάλο ήταν ούτε και πολύ καλά μελετημένο. Εκείνη η απάντηση έμεινε στα πρόχειρα...

Αυτό το Gmail δεν σου χρειάζεται πια. Αλλά δεν ευκαιρείς για ψηφιακές ευθανασίες. Έχεις νέα σχέδια, νέα όνειρα, οπωσδήποτε αυτή τη φορά θα λάμψεις στο Δίκτυο. Όσο εσύ θα ετοιμάζεις τα λαμπρυντικά, η Google θα μπει με τη σκούπα και θα καθαρίσει τους ανενεργούς λογαριασμούς. Ο,τι δεν κουνήθηκε για δύο χρόνια θα εξαφανιστεί.

Ο χώρος που θα δημιουργηθεί θα δοθεί σε νέους λογαριασμούς που θα γεννηθούν τα επόμενα δευτερόλεπτα με προσδοκίες, ελπίδες, μεγάλα σχέδια. Πολύ μεγάλα σχέδια που θα τα θέσεις σε εφαρμογή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις το πρώτο βήμα.

Έτσι δεν λένε άλλωστε; Ότι ακόμα και το πιο μεγάλο ταξίδι ξεκινάει με ένα βήμα;

Ήρθε η ώρα. Αυτή τη φορά τα έχεις μελετήσει προσεκτικά.

Στέκεσαι μπρος στην οθόνη, τα δάχτυλά σου στο πληκτρολόγιο.

Ανοιχτός ο browser...

Control+L...

http://gmail.com...

Καλή επιτυχία...

GMAIL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home