O τελευταίος να κλείσει την πόρτα...

Τρεις παραιτήσεις σημαντικών στελεχών της Google μέσα σε μια εβδομάδα.

Deasy @ 01.11.2010
O τελευταίος να κλείσει την πόρτα...

Ο Lars Rasmussen, ένας από τους ανθρώπους που επηρέαζαν πολύ τα πράγματα στη Google, συνδημιουργός του Google Maps, αποτελεί το τρίτο σημαντικό στέλεχος της Google που παραιτείται από την εταιρεία, μέσα σε διάστημα μιας μόλις εβδομάδας.

Έτσι λοιπόν, μετά τον Chad Hurley, συνδημιουργό του YouTube, τον Omar Hamoui, συνδημιουργό της διαφημιστικής πλατφόρμας για κινητά AdMob, ήρθε η σειρά του Rasmussen να ανοίξει την πόρτα της εξόδου με προορισμό το Facebook.

Όπως αποδεικνύουν τόσο οι δηλώσεις του κ. Rasmussen σε εφημερίδα της Αυστραλίας όσο και άλλων στελεχών που έχουν εγκαταλήψει τη Google, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει στη διαχείριση του management στην αμερικάνικη εταιρεία. Μια εταιρεία που έχει μεγαλώσει πολύ, διαθέτοντας πλέον περισσότερους από 23.000 υπαλλήλους. Μάλιστα, σε μια χθεσινή ανάλυση ενός ανθρώπου με μεγάλη γνώση του χώρου της πληροφορικής, του κ. Om Malik αυτό φαίνεται να αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για τη Google, ενώ, όπως αναφέρει ένα στα πέντε στελέχη του Facebook, είχαν παλαιότερα δεσμούς με τη Google. Το Facebook φαίνεται ότι αποτελεί πιο ελκυστικό προορισμό πλέον για ταλαντούχα στελέχη σε σχέση με τη Google, η οποία αποτελούσε μέχρι πρόσφατα μια μεγάλη κοιτίδα για έξυπνα μυαλά, ιδίως μηχανικούς. Όμως όπως αναφέρει ο Om Malik, αν αυτοί οι σούπερ-έξυπνοι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται απογοητευμένοι από το γεγονός ότι δεν προχωράνε τα πράγματα όπως θα έπρεπε, τότε πρόκειται να ακολουθήσουν τη λύση του Rasmussen, αναζητώντας ένα πιο δεκτικό και φιλικό περιβάλλον.

Για τον κ. Rasmussen ενδεικτικό παράδειγμα ήταν και το κλείσιμο του project Google Wave, στο οποίο επίσης ήταν συνδημιουργός του, θεωρώντας ότι η Google δεν θα έπρεπε να το σταματήσει μετά από μόλις 15 μήνες, όπου έπαιξε μόνο σε δοκιμαστική έκδοση. Για τον ίδιο "ο αρχικός μεγάλος ενθουσιασμός που είχε δημιουργήσει η Google για το Wave βασιζόταν σε κάτι αληθινό. Χρειάζεται χρόνος για να πείσεις για κάτι καινούργιο και διαφορετικό και πιστεύω ότι η Google δεν είχε την απαραίτητη υπομονή στο συγκεκριμένο project".

Όσον αφορά τους λόγους της μετακινησής του στο Facebook, ο κ. Rasmussen αναφέρεται στη θετική ενέργεια και στις προκλήσεις που υπάρχουν στη νέα εταιρεία, η οποία υπολείπεται κατά πολύ σε μέγεθος της Google, διαθέτοντας μόλις 2.000 υπαλλήλους, αλλά και στον ανθρώπινο τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο Mark Zuckerberg.

GOOGLE APPS-SERVICES,GOOGLE,YOUTUBE,ADMOB,FACEBOOK,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home