Η μεγάλη μάχη των ΑΙ chip

Deasy @ 10.04.2024
Η μεγάλη μάχη των ΑΙ chip

Τα αποκαλυπτήρια του νέου της επεξεργαστή, ονόματι Gaudi 3, έκανε η Intel, που υποστηρίζει ότι το νέο της δημιούργημα είναι 1,5 φορά ταχύτερο από το Η100 της Nvidia.

Η Intel υποστηρίζει ότι το νέο της chip χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια από εκείνα της Nvidia και ότι το Gaudi 3 χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στο γλωσσικό μοντέλο Llama της Meta. Προσθέτει ότι οι παραδόσεις του νέου chip θα ξεκινήσουν στο τρίτο τρίμηνο σε εταιρείες όπως η Dell και η Hewlett-Packard Enterprise.

Όμως η εταιρεία που επί δεκαετίες ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στον χώρο των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων δεν είναι μόνη της. Η AMD επίσης έχει παρουσιάσει δικές της εκδοχές chips για χρήση σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, η Nvidia έχει ήδη παρουσιάσει τα Β100 και Β200 που αποτελούν διαδόχους του Η100, η Google ετοιμάζει μια δική της εκδοχή πάνω σε σχέδια της Arm, ενώ στον χορό έχει μπει και η Amazon με το Graviton.

Συνολικά λοιπόν υπάρχει συνωστισμός στον χώρο καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι τεχνητή νοημοσύνη χωρίς chips που αφενός είναι γρήγορα και αφετέρου καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, δεν μπορεί να υπάρχει.

CHIPS,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,INTEL,GOOGLE,NVIDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home