Παιδιά, να οργανωθούμε

(Ναι, αλλά ο κομήτης...)

Deasy @ 14.11.2014
Παιδιά, να οργανωθούμε

Δεν είμαστε εμείς άνθρωποι να καθίσουμε να συμφωνήσουμε στα βασικά, θέλουν οι άλλοι να συμφωνήσουμε στα μεγάλα. Ε, δεν γίνεται, εδώ ένα θέμα σκάει στην επικαιρότητα και ξεπηδάνε 5-6 hashtags, άντε να τα παρακολουθήσεις.

Να, δες τι έγινε με το περιβόητο βίντεο του ΕΟΤ. Αν ήμασταν τίποτα Αμερικανάκια θα είχαμε στήσει ένα #eotgate και έξω από την πόρτα. Να βάλεις μετά τα εργαλεία σου να μετρήσουν, να "κρατσανίσουν" το Δίκτυο για να μιλήσουμε και με την τεχνική ορολογία και να βγει μια άκρη.

Με όλο αυτό θέλουμε να πούμε πως το ταλαιπωρήσαμε λίγο το Monitor αυτή τη φορά, μπας και βγάλουμε μια άκρη με τον διαδικτυακό αντίκτυπο του βίντεο για το οποίο γράψαμε και εμείς (σιγά μην έλειπε ο Μάρτης από τη Σαρακοστή).

Λοιπόν, το θέμα πήρε τα πάνω του την περασμένη Παρασκευή με κοντά 2.000 αναφορές και όλες τις επόμενες ημέρες κινήθηκε κοντά στο χιλιάρικο ανά ημέρα με αναφορές στον ΕΟΤ. Λέξεις όπως τουρισμός και συναφείς μας επέστρεψαν επίσης μια σταθερή ροή κοντά στις 1.000 αναφορές κάθε μέρα.

Συμπέρασμα; Οπως και να το δεις δεν έγινε κάποιος τρελός θόρυβος. Ενώ ο σκελετός;

Α, ο σκελετός της Αμφίπολης "έγραψε" την Τετάρτη 5.000 αναφορές. Είδες άμα έχεις σωστές λέξεις να ψάξεις;

Και το χάρβαλο με τον ΕΝΦΙΑ; Αλλες 5.000 αναφορές την Πέμπτη και κοντά στις 3.000 την Τετάρτη, όταν έγινε γνωστό το θέμα με την τροπολογία, αν είσαι φορολογούμενος δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε αυτή, δεν θέλουμε να πονάς.

Για εμάς όμως περισσότερο μας συγκίνησε απ' όλα αυτά η προσεδάφιση στον κομήτη, μια μεγάλη επιτυχία για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος που είχε "πονέσει" πολύ πριν από χρόνια με την αποτυχία του Mars Express. Κοντά στις 2.000 αναφορές βρήκαμε για το hashtag #cometlanding και στην επιτυχημένη επιχείρηση προσεδάφισης στον κομήτη.

Α ναι, να θυμίσουμε έναν κανόνα. Το δημοφιλέστερο δεν είναι κατ'ανάγκη σημαντικότερο. Σε 100 χρόνια τον κομήτη θα θυμόμαστε (να ζούμε πρώτα βέβαια).

Τέλος, τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Νομική και όσα ακολούθησαν έφεραν κοντά στις 5.500 αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα.

 

SIDEBAR,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home