Η Αμερική επέστρεψε στη Σελήνη και βρήκε... παρέα

Deasy @ 23.02.2024
Η Αμερική επέστρεψε στη Σελήνη και βρήκε... παρέα

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Σελήνη μετά από 52 χρόνια και θα βρουν αρκετή... παρέα στο μοναδικό φυσικό δορυφόρο της Γης.

Η κάψουλα της Intuitive Machines είναι εδώ και μερικές ώρες στην επιφάνεια της Σελήνης. Η εξέλιξη προκάλεσε χαμόγελα στην NASA που αντιμετωπίζει δυσκολίες με το αρχικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος Artemis και έχει μεταθέσει για το 2026 την πρώτη της επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι.

Η συσκευή της Intuitive Machines είναι εφοδιασμένη με μία κάμερα που μας έχει στείλει ήδη τις πρώτες φωτογραφίες. Δυστυχώς δεν έχει απαθανατίσει τις άλλες συσκευές που βρίσκονται ήδη στη Σελήνη.

Εδώ και λίγους μήνες στη Σελήνη βρίσκονται το SLIM των Ιαπώνων, το Chandrayaan-3 των Ινδών και το Chang'e 5 των Κινέζων, το τελευταίο βρίσκεται στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, δηλαδή εκείνη που δεν βλέπουμε ποτέ μας από τη Γη. Υπάρχουν επίσης κάμποσα συντρίμμια από αποστολές όπως η Beresheet των Ισραηλινών, η Chandrayaan-2 των Ινδών, η Omotenashi και Hakuto-R των Ιαπώνων και η Luna 25 των Ρώσων. 

Βεβαίως για εμάς όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν με αποτυχίες αλλά για τους (εξ)ερευνητές του Διαστήματος κάθε μη επιτυχημένη προσπάθεια είναι μια πολύτιμη (και λίγο δαπανηρή) μέθοδος για να μάθουν νέα πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ιάπωνες είχαν συνολικά δύο αποτυχημένες προσπάθειες να φτάσουν ως τη Σελήνη πριν τελικά το καταφέρουν. 

 

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΣΕΛΗΝΗ,NASA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home