H OpenAI αποσύρει το φωνητικό μοντέλο Sky από το ChatGPT 4ο μετά την αντίδραση της Σκάρλετ Γιοχάνσον

H OpenAI αποσύρει το φωνητικό μοντέλο Sky από το ChatGPT 4ο μετά την αντίδραση της Σκάρλετ Γιοχάνσον

Έως και σκάνδαλο παράνομης χρήσης φωνής χωρίς τη συναίνεση του «θύματος» θα μπορούσε να θεωρηθεί το λανσάρισμα του φωνητικού μοντέλου Sky την προηγούμενη εβδομάδα από την OpenAI.

H ομοιότητα του εν λόγω μοντέλου με τη φωνή της Σκάρλετ Γιοχάνσον έγινε αντιληπτή από τους χρήστες, ενώ και ο ίδιος ο επικεφαλής της εταιρείας Σαμ Άλτμαν έκανε μια ανάρτηση με το μήνυμα Her, που παραπέμπει στην ομώνυμη ταινία, στην οποία η Γιοχάνσον είχε δανείσει τη φωνή της. Όμως, μεταξύ Σκάρλετ Γιοχάνσον και OpenAI δεν υπήρχε ποτέ συμφωνία για τη φωνή του συγκεκριμένου μοντέλου.

Η OpenAI είχε προσεγγίσει τη διάσημη ηθοποιό το προηγούμενο Φθινόπωρο, με τη Γιοχάνσον να αρνείται τελικά να συμφωνήσει. Μετά το λανσάρισμα του ChatGPT 4o η ηθοποιός διαπιστώνοντας την ομοιότητα της φωνής αντέδρασε με την OpenAI να αναγκάζεται να αποσύρει το συγκεκριμένο φωνητικό μοντέλο (ένα εκ των πέντε που χρησιμοποιεί το ChatGPT 4o), αν και αρνείται ότι χρησιμοποίησε τη φωνή της. Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι η φωνή στο μοντέλο είναι προϊόν επεξεργασίας και το αποτέλεσμα της σύνθεσης πέντε φωνών που ανήκουν σε ηθοποιούς που συνεργάζονται μαζί της, χωρίς όμως να δημοσιοποιεί για την ώρα την ταυτότητά τους. Μάλιστα, στο πλαίσιο της υπερασπιστικής της γραμμής η OpenAI έχει προχωρήσει σε μια ανάρτηση στο επίσημο site της επεξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο επελέγησαν οι φωνές του ChatGPT.

CHATGPT,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home