Μικρή αύξηση στις πωλήσεις PC το 2011

...αλλά αναμένεται μεγαλύτερη το 2012

Deasy @ 26.03.2012
Μικρή αύξηση στις πωλήσεις PC το 2011

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών το 2012 δείχνουν οι αναλυτές της γνωστής εταιρείας ερευνών IDC. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας, το 2011 διετέθησαν περίπου 353,3 εκατ. προσωπικοί υπολογιστές με το ποσοστό της αύξησης σε σχέση με το 2010 να είναι της τάξεως του 1,8%.

Για το 2012, όμως, η IDC προβλέπει πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα ανέβει στο 5%, αν και οι αναλυτές της εταιρείας εκτιμούν πως η αύξηση θα έλθει κυρίως από το τελευταίο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Τότε, αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους τα Windows 8, τα οποία θα φέρουν μαζί τους και μία σειρά από νέους, εξαιρετικά λεπτούς φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι θα δελεάσουν τους καταναλωτές. Η IDC είναι σαφώς πιο αισιόδοξη για το 2013, οπότε και αναμένει πως η αύξηση στις πωλήσεις PC θα είναι της τάξεως του 9,5%.

Οι αναλυτές της IDC υποστηρίζουν ότι ναι μεν τα tablets είναι ένας λόγος αυτή τη στιγμή προκειμένου κάποιος καταναλωτής να μην αγοράσει PC. Σπεύδουν, όμως, να προσθέσουν πως οι έρευνες τους δείχνουν ότι είναι μικρό το ποσοστό εκείνων που θεωρούν πως ένα tablet μπορεί να υποκαταστήσει ένα PC.

IDC,TABLET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home