Η καταιγίδα απολύσεων πλησιάζει στο Facebook

Η καταιγίδα απολύσεων πλησιάζει στο Facebook

Απολύσεις ευρείας κλίμακας ετοιμάζει η Meta (η μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram κτλ) η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε αναιμικά για τα δεδομένα της οικονομικά αποτελέσματα. Τα οποία αναιμικά αποτελέσματα οφείλονται στη γενικότερη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης διεθνώς που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της διαφημιστικής δαπάνης και κατ' επέκταση των εσόδων των μεγάλων κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Wall Street Journal μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές απολύσεις, ίσως όχι όμως της τάξης του 50% που συνέβη στο Twitter πριν καλά καλά συμπληρωθούν δέκα ημέρες "ηγεμονίας" του Elon Musk.

Βεβαίως η καταιγίδα των απολύσεων δεν είναι ξαφνική. Κατά την ενημέρωση των αναλυτών το αφεντικό της Meta, ο Mark Zuckerberg, ανέφερε πως το 2023 ο όμιλος θα περιορίσει την επενδυτική του δραστηριότητα σε μικρό αριθμό υψηλής προτεραιότητας τομέων. Αυτό σημαίνει πως κάποιες ομάδες θα μεγαλώσουν σε αριθμό μελών και άλλες θα μείνουν στα σημερινά τους μεγέθη ή θα μικρύνουν σε μέγεθος. Ο Zuckerberg είχε πει εκείνη τη χρονική στιγμή πως σε γενικές γραμμές δεν θα υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές στο μέγεθος του ομίλου, αλλά αν η Wall Street Journal έχει καλές πηγές (που συνήθως έχει) είναι πολύ πιθανό να έχουν επικρατήσει δεύτερες και πιο δυσάρεστες σκέψεις. Τα νέα, που μάλλον θα είναι κακά για πολλούς εργαζόμενους στην Meta, αναμένονται μέσα στην εβδομάδα...

ΕΡΓΑΣΙΑ,META PLATFORMS,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home