Ώρα απολύσεων στο Twitter

Ώρα απολύσεων στο Twitter

Με email θα ειδοποιηθούν σήμερα όλοι οι υπάλληλοι του Twitter που δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση που είχε το σύνολο του προσωπικού. Όπως έγινε γνωστό, το email ειδοποίησης απόλυσης θα φύγει από τα κεντρικά της εταιρείας στις 9 (το πρωί) τοπική ώρα για τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, ενώ προσωρινά σήμερα απαγορεύτηκε η πρόσβαση όλων των υπαλλήλων στα γραφεία τους.

«Σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε μια υγιή πορεία, θα περάσουμε από τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή», ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, η ενημέρωση που στάλθηκε χθες. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το ειδησεογραφικό πρακτορείο είχε κάνει γνωστό ότι ο αριθμός των περικοπών μπορεί να φθάσει ακόμα και το 50% των υπαλλήλων του Twitter, ή αλλιώς κοντά στους 3.700 εργαζόμενους. Αριθμός που δεν επιβεβαιώνεται από το Twitter, ωστόσο είναι σίγουρο ότι οι περικοπές θα είναι σαρωτικές.

Αν και η ειδοποίηση απόλυσης απέχει ακόμα αρκετές ώρες, αρκετοί υπάλληλοι του Twitter μέσω των λογαριασμών τους στην πλατφόρμα ενημερώνουν ότι έχουν χάσει την πρόσβαση στα ΙΤ συστήματα της εταιρείας, γεγονός που μάλλον υποδεικνύει ότι συμπεριλαμβάνονται στους εργαζομένους που δεν θα συνεχίσουν.

Πάντως οι υπάλληλοι δεν έχουν μείνει με σηκωμένα χέρια, καθώς χθες κατατέθηκε μια ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία το Tiwtter δεν δικαιούται να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, χωρίς να παράσχει την απαιτούμενη προειδοποίηση 60 ημερών, συνθήκη που παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία και της Καλιφόρνιας.

Η αγωγή ζητάει από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο να εκδώσει εντολή προς το Twitter, ότι δεν θα πρέπει να ζητά από απολυμένους υπαλλήλους να υπογράφουν έγγραφα χωρίς να τους ενημερώνει για την εκκρεμότητα της υπόθεσης.

ΙΛΟΝ ΜΑΣΚ,ΕΡΓΑΣΙΑ,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home