Νέοι μπελάδες για το Facebook

Deasy @ 07.06.2018
Νέοι μπελάδες για το Facebook

Να μας το θυμηθείς, αυτή η ιστορία με τα προσωπικά δεδομένα και το Facebook δεν θα έχει καλή κατάληξη ούτε για την εταιρεία ούτε, ίσως, για τον Mark Zuckerberg.

Η είδηση των τελευταίων ημερών είναι πως το Facebook επιβεβαίωσε ότι μοιράστηκε προσωπικά δεδομένα χρηστών του με περισσότερους από 60 κατασκευαστές smartphones, συμπεριλαμβανομένης της Huawei, την οποία οι Αμερικανοί βλέπουν με μισό μάτι λόγω των στενών σχέσεών της με το Πεκίνο.

Το Facebook υποστηρίζει πως τα προσωπικά δεδομένα δεν κατέληξαν ποτέ σε servers της Huawei και πως κατ’ επανάληψη είχε επιβεβαιώσει πως κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε, το αυτό επιβεβαιώνει και η κινεζική εταιρεία.

Όμως οι νέες λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τους εκπροσώπους των Αμερικανών στο Κογκρέσο και η υπόθεση παίρνει έκταση δεδομένης και της έντασης στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ και στον εμπορικό πόλεμο που ίσως ξεσπάσει μεταξύ τους.

Η συνεργασία ήταν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος για την καλύτερη ενσωμάτωση των υπηρεσιών του Facebook στα smartphones διαφόρων κατασκευαστών και η Huawei έγινε συνεργάτης του μεγάλου κοινωνικού δικτύου πριν από έξι χρόνια. Όμως στο μεταξύ προέκυψε η υπόθεση της Cambridge Analytica και όπως φάνηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, κανείς δεν εμπιστεύεται το Facebook και κάθε συνεργασία του παλιά ή μελλοντική περνάει από κόσκινο.

Το Facebook υποστηρίζει πως δεν έχει κάνει κανένα στραβοπάτημα (αυτή τη φορά), αλλά οι επικρίσεις είναι ουκ ολίγες, αφού όπως φαίνεται και από σχετικά δημοσιεύματα, οι χρήστες δεν είχαν ενημέρωση για το περιεχόμενο των συμφωνιών μεταξύ Facebook και κατασκευαστών.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home