Ποινή φυλάκισης 25 ετών στον Sam Bankman-Fried για την κατάρρευση της FTX

Deasy @ 28.03.2024
Ποινή φυλάκισης 25 ετών στον Sam Bankman-Fried για την κατάρρευση της FTX

Το 2049 θα αποφυλακιστεί ο Sam Bankman-Fried, σύμφωνα τουλάχιστον με την απόφαση του δικαστηρίου που του ανακοινώθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου. Ο ιδρυτής και επικεφαλής της FTX, o οποίος είχε κριθεί ένοχος για την κατάρρευση της εταιρείας, το φθινόπωρο του 2022, θα πρέπει επίσης να γυρίσει τις τσέπες του ανάποδα και να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκάλεσε επιστρατεύοντας 11 δισ. δολάρια. Πώς θα τα βρει, ουδείς γνωρίζει.

Ο ίδιος μπορεί να θεωρεί ότι είναι ευνοημένος, καθώς η μέγιστη ποινή που αντιμετώπιζε ήταν τα 110 χρόνια πίσω από τα σίδερα της φυλακής - πρακτικά δηλαδή, ισόβια. Η εισαγγελία είχε ζητήσει να παραμείνει ο Sam Bankman-Fried στη φυλακή για 50 χρόνια.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι θα υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης, υπολογίζοντας (ή ελπίζοντας) σε μια καλύτερη μεταχείριση του πελάτη τους στον δεύτερο βαθμό.

Ο Sam Bankman-Fried είναι σήμερα 32 ετών και εφόσον δεν υπάρξει μια ευνοϊκή εξέλιξη για τον ίδιο είτε με μια μείωση της ποινής στον δεύτερο βαθμό είτε με κάποιο δικαίωμα αναστολής, θα βγει από τη φυλακή στα 57 του χρόνια.

Ο δικαστής που ανακοίνωσε την ποινή έκρινε ότι ο Sam Bankman-Fried μπορεί να εκτίσει την ποινή του σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα στην Καλιφόρνια ώστε να δέχεται ευκολότερα επισκέψεις από τους γονείς του.

Πριν την ανακοίνωση της απόφασης, ο Sam Bankman-Fried απευθύνθηκε στο δικαστήριο και αναγνώρισε ότι έλαβε μια σειρά από κακές αποφάσεις αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη από όσους έπληξαν αυτές οι κακές αποφάσεις. Ο δικαστής υπογράμμισε στην αγόρευσή του ότι δεν άκουσε μία λέξη μεταμέλειας από τον πάλαι ποτέ βασιλιά των κρυπτονομισμάτων.

FTX,ΗΠΑ,SAM BANKMAN FRIED,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home