Lenovo Yoga Tablet Review

Ευέλικτο

Δεν διεκδικούμε δάφνες εμπνευσμένου τίτλου για το review του Yoga Tablet της Lenovo,  όμως κρίναμε ότι αυτός ο χαρακτηρισμός κολλάει πολύ καλά στη νέα συσκευή. Το Lenovo Yoga Tablet, ειδικά το 8ιντσο που είχαμε στην κατοχή μας, είναι μια συσκευή που μπορείς να την μεταφέρεις με άνεση, όπου και να βρίσκεσαι. Αν υπήρχε μάλιστα κάποιος δείκτης μέτρησης «κράτημα με το ένα χέρι» στα tablets, το Yoga θα έπαιρνε άριστα, χάρη στη «παχουλή» βάση του, που αποτελεί και μια πολύ πρακτική λαβή για το κράτημα. Το ίδιον βαθμό θα έπαιρνε και στο δείκτη «χρήσης στο αεροπλάνο», καθώς η ανακλινόμενη βάση στήριξης στην πίσω πλευρά του, επιτρέπει την άνετη τοποθέτησή του στο τραπεζάκι της αεροπορικής θέσης και την παρακολούθηση μιας ταινίας στην καλύτερη δυνατή γωνία θέασης.

Ας δούμε όμως με μια σειρά τι προσφέρει το tablet της Lenovo…

Απ’ έξω εμφάνιση

Σε μια κατηγορία συσκευών, όπως τα tablets, τα περιθώρια που έχουν οι κατασκευαστές να παρέμβουν στο σχεδιασμό της συσκευής είναι περιορισμένα. Ή τουλάχιστον έτσι μοιάζουν, με εξαίρεση τα ποιοτικά στοιχεία, με εξαίρεση τα υλικά κατασκευής. Στο Yoga tablet είναι σαφές ότι η Lenovo δεν… κολώνει να παρέμβει περισσότερο από άλλους, «φουσκώνοντας» τη μία πλευρά της συσκευής. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε, όπως βέβαια και την αρνητική κριτική για τo αφύσικα υπερμεγέθες πλαϊνό τμήμα του Yoga.  

Για το ένα θετικό στοιχείο που προσφέρει αναφερθήκαμε πριν αλλά υπάρχουν μερικά στοιχεία στα οποία αξίζει να αναφερθούμε. Η χοντρούλα… αυτή πλευρά έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη μπαταρία και κατ’ επέκταση πολύ μεγαλύτερα επίπεδα αυτονομίας από τα προσδοκόμενα, με τη Lenovo να κάνει λόγο για 16 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας. Ένα ακόμα στοιχείο στο οποίο συνεισφέρει η «πινελιά» της εταιρείας είναι η δημιουργία του απαραίτητου χώρου για την τοποθέτηση διπλών ηχείων, ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ήχου. Είτε για τις ταινίες που θα παρακολουθήσεις στο Yoga είτε για τα τραγούδια. Εδώ βέβαια, παρά τις υψηλές υποσχέσεις που αφήνει και η τεχνολογία Dolby Digital Plus DS1, οι τελικές εντυπώσεις δεν είναι τόσο καλές όσο θα περιμέναμε.

Μια εξίσου ενδιαφέρουσα σχεδιαστική πινελιά είναι το μεγάλο, στρόγγυλο πλήκτρο ενεργοποίησης, που ναι okey δεν προσφέρει κάτι παραπάνω, αλλά μόνο και μόνο για αισθητικούς λόγους αξίζει να σημειωθεί.

Από μέσα άνεση… (για το μέσο χρήστη)

Βασικό κριτήριο αγοράς ενός tablet είναι σίγουρα η οθόνη του, ειδικά αν κάποιος που θα προχωρήσει στην απόκτησή του έχει ως στόχο να παρακολουθεί multimedia αρχεία. Η αλήθεια είναι ότι οι εντυπώσεις που σου αφήνει η οθόνη του Yoga στις 8 ίντσες είναι καλές. Όχι άριστες αλλά πολύ ικανοποιητικές. Προσοχή όμως, στις 8 ίντσες και όχι στην έκδοση των 10, όπου παρά το μεγαλύτερο μέγεθός της, η ανάλυση παραμένει η ίδια. Στη γλώσσα των αριθμών, η ανάλυση αγγίζει τα 1280x800 pixels, με δυνατότητα πολλαπλής αφής και ευρεία γωνία θέασης 178 μοιρών, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Σε επίπεδο επεξεργαστικής ισχύος, το Yoga είναι εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1,2GHz και εδώ που ίσως θα περίμενες 2 GB RAM, η συσκευή προσφέρει 1GB. Πιθανώς, μία από τις απαραίτητες θυσίες για λόγους κόστους και διατήρησης της τιμής σε χαμηλά επίπεδα. Στην πράξη βέβαια, ο μέσος χρήστης δεν επηρεάζεται από το συγκεκριμένο downsizing.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το Yoga διαθέτει εσωτερική μνήμη 16 ή 32GB, με δυνατότητα τοποθέτησης καρτών μνήμης micro SD, χωρητικότητας έως 64GB. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας υποστηρίζονται τόσο το Bluetooth όσο και το WiFi, ενώ αξίζει να αναφέρουμε και τη δυνατότητα τοποθέτησης micro SIM, για το κατέβασμα δεδομένων με ταχύτητες 3G.

Υπάρχει επίσης επιταχυνσιόμετρο, GPS, e-compass, καθώς και δύο κάμερες (κύρια και εμπρόσθια) ανάλυσης 5 και 1,6 megapixels αντίστοιχα, που απευθύνονται για χρήση περισσότερο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.   

Μια ακόμα ένσταση, που ίσως για κάποιους να φαίνεται ως λεπτομέρεια, είναι ότι το Yoga tablet διατίθεται με λειτουργικό Android έκδοσης 4.2, δύο δηλαδή «γενιές» πίσω, σε σχέση με την έκδοση 4.4 που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται πλέον στα νέα μοντέλα.

Πρόσημο;

Το Lenovo Yoga στην απλή έκδοσή του (16GB και μόνο WiFi) κοστίζει μόλις 299 ευρώ, ενώ πληρώνοντας ακόμα 30 ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει και την έκδοση με υποστήριξη 3G, στα 329 ευρώ. Χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στα οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, για κάποιους που τοποθετούν ψηλά τον πήχη της άνεσης και της πρακτικότητας το Yoga tablet πιθανότατα θα αποτελεί μια βασική επιλογή. Το κοινό που έχει σε πρώτη προτεραιότητα το brand ή ίσως άλλα κριτήρια, δύσκολα θα κοιτάξει και προς το Yoga, καθώς πάνω-κάτω στα ίδια χρήματα υπάρχουν προτάσεις από εταιρείες, όπως η Samsung, η LG ή η ίδια η Google με το Nexus 7.  

LENOVO YOGA TABLET 8,TABLETS,ANDROID,LENOVO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home