IQbility: ξεκινάει η υποβολή προτάσεων από startups για τον 3ο κύκλο

Deasy @ 19.03.2015
IQbility: ξεκινάει η υποβολή προτάσεων  από startups για τον 3ο κύκλο

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει με επιτυχία δύο γύρους ενεργού συμμετοχής, υποστήριξης και επένδυσης στο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων πληροφορικής, το IQbility ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον 3ο κύκλο είναι η ύπαρξη ενός πρωτοτύπου, το οποίο βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής. Η διάρκεια του προγράμματος είναι εννιάμηνη και αποσκοπεί στη σύσταση της επιχείρησης, στην ολοκλήρωση του προϊόντος και στην υλοποίηση των πρώτων βημάτων στην αγορά. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως την 4 Μαϊου, μέσω του site www.iqbility.com.

Κύριο σημείο διαφοροποίησης του IQbility έναντι παρόμοιων πρωτοβουλιών είναι η παροχή χρηματοδότησης επιπέδου preseed στις ομάδες υπό τη μορφή επένδυσης έναντι μετοχικής συμμετοχής στις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Η χρηματοδότηση προέρχεται:

α) από ίδια κεφάλαια του ομίλου Quest που διατίθενται για angel investments,

β) ή/και από κεφάλαια του PJ Tech Catalyst Fund του ομίλου Πειραιώς στα πλαίσια στρατηγικής συνεργασίας,

ενώ υπάρχει δυνατότητα συνεπένδυσης με άλλους ενδιαφερόμενους ιδιώτες επενδυτές (angels, seed funds κλπ) σε περίπτωση που το επιθυμούν και το προτείνουν οι επιλεγμένες ομάδες.

Μεταξύ άλλων, το IQbility καλύπτει υπηρεσίες λογιστικής και νομικής υποστήριξης, πλήρεις γραφειακές υποδομές, cloud hosting, workstations  και λοιπές τεχνικές υποδομές.

Επιπλέον, τηρείται πρόγραμμα συχνής επαφής των ομάδων με έμπειρους mentors και coaches από δεξαμενή εξειδικευμένων στελεχών και επιχειρηματιών από το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

iQBILITY,STARTUPS,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home