Κεφάλαια 60 εκατομμυρίων δολαρίων προσέλκυσε η Causaly

Κεφάλαια 60 εκατομμυρίων δολαρίων προσέλκυσε η Causaly
Οι κ.κ Ιωάννης Κιαχόπουλος και Artur Saudabayev, ιδρυτές της Causaly.

Την ολοκλήρωση του Series B κύκλου επένδυσης ανακοίνωσε η Causaly, συγκεντρώνοντας κεφάλαια 60 εκατομμυρίων δολαρίων και ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότηση που έχει αντλήσει στα πέντε χρόνια λειτουργίας στα 86 εκατομμύρια.

Η Causaly, της οποίας ηγείται ο Ιωάννης Κιαχόπουλος, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας, αποτελεί δημιουργό λογισμικού που επιτρέπει σε ερευνητές να αναζητήσουν πληροφορίες μέσα σε τεράστιους όγκους δεδομένων στον χώρο της βιοϊατρικής και να επιταχύνουν την ανακάλυψη νέων θεραπειών.

Δώδεκα από τις είκοσι μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Causaly για να ανακαλύψουν σημαντικές πληροφορίες μέσα στον τεράστιο όγκο των βιοϊατρικών δεδομένων. Το προϊόν της εταιρείας βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει συσχετίσεις μεταξύ ασθενειών, συμπτωμάτων, θεραπειών και γενικότερα δεδομένων που υπάρχουν σε εκατομμύρια ερευνητικές δημοσιεύσεις, έγγραφα κλινικών δοκιμών, εταιρικά δεδομένα, και ρυθμιστικά πλαίσια απαραίτητα για την εύρεση καινοτόμων θεραπειών για τους ασθενείς.

Καθώς γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη εύρεσης θεραπειών για μερικές από τις πιο απαιτητικές ασθένειες της εποχής μας, όπως η νόσος Parkinson, ο καρκίνος του πνεύμονα, η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες, καθίσταται αναγκαία η αναβάθμιση στον τρόπο που πραγματοποιείται η φαρμακευτική έρευνα σήμερα. Η τεχνολογία της Causaly συμβάλλει στην λήψη καλύτερων και ταχύτερων αποφάσεων, καθώς οι ερευνητές αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη φαρμάκων και θεραπειών, παρά στην αναζήτηση πληροφοριών στη βιβλιογραφία και την επιστημονική κοινότητα.

Πρόσφατα, η εταιρεία τριπλασίασε τα έσοδα και τον αριθμό των πελατών της. Η τεχνολογία της υιοθετείται από ολοένα και περισσότερους ερευνητές στον τομέα της υγείας σε οργανισμούς όπως Gilead, Novo Nordisk, Regeneron, η US Food & Drug Administration και το National Institute of Environmental Health Science, από τα πρώτα στάδια αναζήτησης νέων θεραπειών, όπως η ανίχνευση και ο προσδιορισμός βιομορίων, μέχρι την ανακάλυψη βιοδεικτών. Ως αποτέλεσμα, σημειώνουν σημαντική αύξηση στην αποδοτικότητα τους και παρουσιάζουν υψηλότερο βαθμό επιτυχίας στις προκλινικές μελέτες με καινοτόμα ευρήματα στην έρευνά τους.

Της νέας επένδυσης στην Causaly ηγήθηκε η ICONIQ Growth, με συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Index Ventures, Marathon Venture Capital, EBRD και Pentech και του Alex Gorsky, πρώην πρόεδρου και CEO της Johnson & Johnson. Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της Causaly, με την εταιρεία να έχει την πρόθεση να αυξήσει σημαντικά το επιστημονικό δυναμικό της στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη του προϊόντος της και επεκτείνοντας την παρουσία της στους μεγαλύτερους οργανισμούς βιοϊατρικής ανά τον κόσμο. Η εταιρεία απασχολεί ήδη περίπου 30 εργαζόμενους στην Ελλάδα, ενώ η ομάδα της πρόκειται να διευρυνθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

STARTUPS,CAUSALY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home