Smartphones: κινητά ή υπολογιστές

Deasy @ 18.04.2011
Smartphones: κινητά ή υπολογιστές

Με τους ρυθμούς που εξελίσσονται τα smartphones σε λίγο δεν θα είναι και πολύ ξεκάθαρο αν ένα smartphone είναι ένα εξελιγμένο κινητό τηλέφωνο ή ένας φορητός υπολογιστής που τυγχάνει απλώς να έχει μικρή οθόνη. Τα superphones, όπως αρέσκονται να τα αποκαλούν ορισμένοι, είναι πλέον εδώ, καθώς στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί ήδη το LG Optimus 2X, το οποίο και δοκιμάσαμε, σύντομα έρχεται και το Samsung Galaxy SII ενώ αναμένεται προς το τέλος Μαϊου και το HTC Sensation. Αν σκεφτείτε ότι πρόκειται για συσκευές με διπύρηνο επεξεργαστή και τεχνικά χαρακτηριστικά που φθάνουν μέχρι του σημείου να υπάρχει σύνδεση HDMI, είναι προφανές ότι μιλάμε για άλλη, πολύ πιο υψηλή κατηγορία συσκευών.

Οι αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη φαίνονται από μία σειρά πραγμάτων. Για παράδειγμα, από τον αριθμό των εφαρμογών που κάνουν την εμφάνιση τους για τις δημοφιλείς πλατφόρμες. Το αποτέλεσμα είναι πλέον να μην προκαλεί ουδεμία έκπληξη οτιδήποτε εφαρμογή και να δούμε. Όπως, για παράδειγμα, αυτή που παρουσιάσαμε για τις θερμίδες. Φωτογραφίζεις και σου λέει τις θερμίδες. Πολύ πρακτικό θα έλεγα. Αλλά γενικότερα, υπάρχουν πολλές εφαρμογές σε όλες τις πλατφόρμες που πραγματικά μπορούν να σου κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη.

Το ίδιο ισχύει και για το Facebook, όπου μπορείς να βρεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Αλλά μπορεί και να την πατήσεις, όπως και έγινε, με την υπόθεση Breaking Dawn. Τελικά, οι ιστορίες με βρυκόλακες έχουν πολύ μεγαλύτερη πέραση από όση ίσως πίστευαν κάποιοι.

Και επειδή υπάρχουν (όχι πολλοί, μη φανταστείτε) που θέλουν να κάνουν ένα δώρο στον ευατό τους για το Πάσχα, να τους ενημερώσουμε ότι οι επιλογές για tablet έχουν αρχίσει και πληθαίνουν. Στο παιχνίδι μπήκε πλέον και η Acer με Android tablet, η Samsung έχει βγάλει και το δεκάρι της και ορισμένοι από τους μικρούς διαθέτουν αρκετές συσκευές. Απλώς, χρειάζεται και λίγη προσοχή γιατί στα μοντέλα χωρίς 3G παρατηρείται το φαινόμενο να μην υπάρχει και GPS. Όσο για τις τιμές, είναι ανταγωνιστικές του iPad 2. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, περιμένουμε πολλά νέα μοντέλα να έρχονται στα μέρη μας μέχρι το καλοκαίρι όπου η “μόδα” των tablets αναμένεται να σαρώσει για τα καλά. Δεν θα είναι trendy να διαβάζεις το βιβλίο σου σε ένα tablet όταν είσαι στην παραλία; Προσοχή απλώς στη σκόνη και τους …ποντικούς.

SMARTPHONES,TABLETS,MOBILE APPLICATION,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home