Το superphone της HTC λέγεται Sensation

Στη “μάχη” των κινητών τηλεφώνων με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά και ποιότητα, τα αποκαλούμενα και superphones εισέρχεται η HTC, η οποία παρουσίασε πριν από λίγο στο Λονδίνο, το Sensation. Ουσιαστικά, πρόκειται για την “ναυαρχίδα” της ταϊβανέζικης εταιρείας που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Μαϊου στην Ελλάδα αρχικά από τη Vodafone.

Το Sensation είναι από τις συσκευές που ξεχωρίζουν τόσο για το σχεδιασμό τους όσο και για τα χαρακτηριστικά τους, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της HTC κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στην οποία βρέθηκε το deasy.gr.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι άκρως εντυπωσιακά: οθόνη 4,3 ιντσών που προσφέρει αναλογία 16:9 ώστε να προσφέρει κινηματογραφική εμπειρία, ενώ η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην οθόνη ονομάζεται QXD και μπορεί να προσφέρει ακόμη και αναπαραγωγή video υψηλής ευκρίνειας. Ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος και προέρχεται από την Qualcomm με χρονισμό στα 1,2 GHz. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η συσκευή είναι πολύ γρήγορη, κάτι που είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά στα λίγα λεπτά που καταφέραμε να το αποσπάσουμε από τους υπόλοιπους συναδέλφους. Η ταχύτητα με την οποία κινούμασταν στο μενού και στα αρχεία ήταν εντυπωσιακή.

Άλλο σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι η κάμερα των 8 megapixel, η οποία, όμως, χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι για μία λήψη χρειάζεται ελάχιστος χρόνος. Η συσκευή μπορεί να “τραβήξει” video σε ανάλυση 1080p (πλήρης υψηλή ευκρίνεια) και υπάρχει και δυνατότητα για επεξεργασία του video.

Υπάρχουν αρκετές ακόμη βελτιώσεις στο μενού (HTC Sense) αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά (π.χ. λειτουργία WiFi printing) αν και γενικότερα εκεί που δίνεται έμφαση είναι στο κομμάτι της αναπαραγωγής πολυμέσων. Η έκπληξη στο συγκεκριμένο τομέα είναι το ότι το Sensation θα είναι το πρώτο κινητό της HTC που φιλοξενεί την πλατφόρμα HTC Watch. Πρόκειται για μία υπηρεσία που προσφέρει τη δυνατότητα για ενοικίαση ή απόκτηση κινηματογραφικών ταινιών. Το “κατέβασμα” γίνεται μόνο μέσω WiFi -δεδομένου ότι με το 3G θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα και σε κόστος- ενώ η ταινία μπορεί να αναπαραχθεί και σε μία τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI καθώς το Sensation διαθέτει σχετική έξοδο.

Το ενδιαφέρον είναι πως το HTC Watch θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το κόστος της αγοράς ή της ενοικίασης. Όπως δεν έγιναν γνωστά και τα κινηματογραφικά στούντιο με τα οποία θα υπάρξει συνεργασία. Το μόνο που ανακοινώθηκε είναι πως οι διαθέσιμες ταινίες θα είναι “τελευταίας εσοδείας”.

Όσον αφορά στην τιμή δεν έγινε γνωστή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εκτιμάται ότι θα είναι σε επίπεδα κάτω από τα 600 ευρώ.

SMARTPHONES,ANDROID,SUPERPHONES,HTC,HTC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home