Το Facebook έκλεισε ελληνική σελίδα αντιεμβολιαστών

Το Facebook έκλεισε ελληνική σελίδα αντιεμβολιαστών

Σχεδόν έναν μήνα κράτησε ο βίος της ομάδας "Μαγαζιά χωρίς μπόλι" που είχε φτάσει να αριθμεί ως και 120.000 μέλη. Η σελίδα είχε δημιουργηθεί σε αντίδραση των σχεδίων της κυβέρνησης για τη λειτουργία του εσωτερικού χώρου των καταστημάτων μόνο για εμβολιασμένους και με μεγάλη ταχύτητα εξελίχθηκε σε ένα ακόμα ψηφιακό προπύργιο των αντιεμβολιαστών.

Διαχειριστές της σελίδας κάνουν λόγο από το πρωί σε δημοσιεύσεις τους για «ρίξιμο» της ομάδας από το Facebook, πράγμα που επιβεβαιώνει και μια απλή αναζήτηση καθώς με τον τίτλο "Μαγαζιά χωρίς μπόλι" επιστρέφονται μόνο αποτελέσματα σελίδων τοπικού χαρακτήρα με σαφώς μικρότερη δυναμική.

Βεβαίως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς η ομάδα φιλοξενούσε αρκετές από τις ψευδοθεωρίες των αντιεμβολιαστών, ενώ δίπλα στις προσκλήσεις για συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας υπήρχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές δημοσιεύσεις που καλούσαν σε έκνομες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων για επιθέσεις σε εμβολιαστικά κέντρα. 

Στην περίπτωση που απορείς η λέξη "μπόλι" χρησιμοποιείται με ειρωνικό τόνο για τα εμβόλια από όσους πιστεύουν στις απόψεις των αντιεμβολιαστών. Βεβαίως το γεγονός ότι στις σημαίνουσες προσωπικότητες των συγκεκριμένων κινήσεων βρίσκονται γιατροί και δικηγόροι είναι ένα θέμα που μάλλον θα έπρεπε να είχαν διερευνήσει εδώ κια πάρα πολύ καιρό οι σύλλογοί τους. Οι μικρές ομάδες που επιχειρούν να κλείσουν το κενό που άφησε η σελίδα-ναυαρχίδα, η οποία έχει παρουσία και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του Telegram.

SOCIAL MEDIA,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home