Μα τόσο nerd πια; (Απάντηση: Ναι!)

Μα τόσο nerd πια; (Απάντηση: Ναι!)

Τα Disrupt του Techcrunch είναι από εκείνες τις εκδηλώσεις που όταν ασχολείσαι με την αγορά οφείλεις να παρακολουθείς, έστω και μακρόθεν –ακόμα και αν δεν πετύχεις το επόμενο Snapchat, παίρνεις μια γεύση του τρόπου με τον οποίον σκέφτονται οι άνθρωποι που κυκλοφορούν στην αγορά και που τα επόμενα χρόνια θα γίνουν παράγοντές της. Το γεγονός ότι μερικές φορές καταλήγεις να τραβάς τα μαλλιά σου ή να καταλαβαίνεις ότι οι σεναριογράφοι του “Silicon Valley”  δε χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ, είναι μια από τις αναπόφευκτες συνέπειες –οι κίνδυνοι της δουλειάς, θα μπορούσε να πει κανείς.

Παρακολουθώ αίφνης την παρουσίαση του Γκουρού Ρανγκανατχάν εργαζόμενου –προς το παρόν- τη Microsoft για την εφαρμογή του με ονομασία “LoveBot” (η περιγραφή και το σχετικό βίντεο υπάρχει εδώ) και αναρωτιέμαι: δεν του πέρασε καν από το μυαλό ότι μια τέτοια εφαρμογή είναι το αποκορύφωμα του nerdness; Ότι είναι ακριβώς κάτι που θα σκέφτονταν, όχι οι σεναριογράφοι του “Silicon Valley” αλλά οι ομόλογοί τους του “The Big Bang Theory”; Ή ποντάρει άραγε στο ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για κάτι τόσο nerdy, έχει πιθανότητες να πιάσει;

Το σχετικό κείμενο στο “Techcrunch” έχει τίτλο “Το LoveBot λέει στη γυναίκα σας ότι την αγαπάτε ώστε να μη χρειάζεται να το κάνετε εσείς” και παρότι ο τίτλος είναι του σάιτ και όχι των δημιουργών της εφαρμογής, δεν πέφτει και πολύ έξω: το LoveBot είναι ένα ακόμα chatbot το οποίο μπορεί κανείς να το προγραμματίσει ώστε να στέλνει στους αποδέκτες που επιλέγει φράσεις που εντάσσονται στις τρεις κατηγορίες “love”, “casual” και “motivational” –οι τελευταίες είναι, υποθέτω, οι γνωστές εκείνες ανοησίες που βλέπουμε κάθε λίγο και λιγάκι στο Facebook και που είθισται να αποδίδονται σε γνωστές προσωπικότητες. Παρόλα αυτά, αυτές που βρίσκω πιο εξωφρενικές είναι οι πρώτες.

Ενδεχομένως κάποιοι μπορεί να με θεωρήσουν παλαιών αρχών όμως κατά την άποψή μου, όλο το νόημα σε μια προσωπική σχέση είναι να είναι προσωπική: βάζοντας κανείς ένα μηχανάκι να στέλνει κοινοτοπίες καταργεί το προσωπικό στοιχείο (για να μη συζητήσουμε ότι είναι μάλλον θέμα χρόνου ο/η αποδέκτης των μηνυμάτων να αντιληφθεί τι γίνεται και να αντιδράσει μάλλον άγαρμπα –προσωπικά θα το έκανα). Η δε λογική πίσω από την κατάργηση του προσωπικού αυτού στοιχείου είναι ένα από τα στοιχεία που έχουν δημιουργήσει το στερεότυπο περί “nerds” που επί δεκαετίες κορόιδευε (και εν πολλοίς εξακολουθεί να κοροϊδεύει) ο πολύς κόσμος. Παρόλα αυτά, ο κ. Ρανγκανατχάν παρουσίασε την εφαρμογή στο Disrupt SF Hackathon με τόσο ενθουσιασμό που πραγματικά με άφησε άφωνο –αν αποδειχθεί ότι η εφαρμογή του θα βρει υποστηρικτές, θα κυκλοφορήσει και θα έχει επιτυχία θα με εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,LOVEBOT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home