Χάκερ και στο MyHeritage

Deasy @ 06.06.2018
Χάκερ και στο MyHeritage

Το MyHeritage είναι ένα από τα sites που προσπαθούν να απαντήσουν στις ανάγκες όσων ενδιαφέρονται να βρουν τις ρίζες του γενεαλογικού τους δέντρου. Ίσως όμως θα πρέπει να χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο για την υπηρεσία, η οποία ανακοίνωσε πως έπεσε θύμα hacking, με αποτέλεσμα ορισμένα από τα προσωπικά δεδομένα 92 εκατ. συνδρομητών της να γίνουν φτερό στον ψηφιακό άνεμο.

Το περιστατικό βεβαίως δικαιώνει εκείνους που δεν θέλουν να μοιράζονται προσωπικά στοιχεία με διάφορα sites, ασχέτως του πόσο τα τελευταία πείθουν για την αποτελεσματικότητα των δικλείδων ασφαλείας που χρησιμοποιούν. Αλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, ό,τι κλειδώνει, μπορεί να ξεκλειδώσει κιόλας.

Η MyHeritage είχε μεταξύ άλλων μια υπηρεσία όπου μπορούσες να στείλεις δείγμα του DNA σου (συνήθως λίγο σάλιο πάνω σε βαμβάκι είναι αρκετό), το οποίο μετά από σχετική ανάλυση έδειχνε από πού κρατάει η σκούφια σου. Όχι στα επίπεδα των εφαρμογών που λένε “μάθε ποιος ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου” με αποτέλεσμα να έχουμε ο καθένας τουλάχιστον τέσσερις φίλους που έχουν διατελέσει Ναπολέων Βοναπάρτης, αλλά στη γενική κατεύθυνση, π.χ. πως κατάγεσαι από την Κεντρική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο κτλ.

Η ισραηλινή εταιρεία ανακοίνωσε ότι η διαρροή επηρέασε συνολικά 92.283.889 συνδρομητές της και πρόσθεσε πως τα δεδομένα του DNA διατηρούνται σε διαφορετικά συστήματα από εκείνα των email των χρηστών και των passwords τα οποία βεβαίως και είναι εκείνα που έβαλαν στο μάτι οι άγνωστοι δράστες.

Το θέμα βέβαια είναι πόσος χρόνος μεσολάβησε μεταξύ της διάρρηξης και της χρονικής στιγμής που αυτή έγινε αντιληπτή και αν, τελικά, οι δράστες έχουν αποκτήσει πρόσβαση και σε πληροφορίες περισσότερο προσωπικές.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home