Πρόστιμο-μαμούθ στην Binance

Πρόστιμο-μαμούθ στην Binance

Κάθε άλλο παρά αποτελεσματικό ήταν το (όποιο) σύστημα λειτουργούσε η Binance για την αποτροπή παράνομων χρηματοδοτήσεων μέσω των καναλιών της.

Μετά τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξε με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο θα καταβάλει πρόστιμο 4 δισ. δολαρίων και ο διευθύνων σύμβουλος που είναι γνωστός στον κύκλο των κρυπτονομισμάτων ως CZ (κατά κόσμον Τσανγκπενγκ Ζαο) θα υποχρεωθεί να παραχωρήσει τη θέση του σε κάποιον άλλο.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η Binance ανέχτηκε, έκανε τα στραβά μάτια ή, απλά, επέτρεψε την πραγματοποίηση συναλλαγών για παράνομες πράξεις όπως διακίνηση ναρκωτικών, σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών (!) και χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η ISIS, η Αλ Κάιντα και οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ της Χαμάς. "Η Binance παρέβλεπε τις νομικές της υποχρεώσεις χάρη της επιδίωξης του κέρδους", σχολίασε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν. Πρόσθεσε ότι εσκεμμένα η Binance επέτρεψε τη χρηματοδότηση τρομοκρατών, εγκληματιών του κυβερνοχώρου και κακοποιητές παιδιών. «Κάθε ίδρυμα που θέλει να αποκομίσει τα οφέλη του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ πρέπει να παίζει σύμφωνα με τους κανόνες που μας κρατούν όλους ασφαλείς ή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», πρόσθεσε.

«Το να χρησιμοποιείς τη νέα τεχνολογία για να παραβαίνεις το νόμο δεν σε κάνει disruptor, σε κάνει εγκληματία», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ.

Στο πλαίσιο του συμβιβασμού, ο CZ, ο οποίος έχει μεν καταγωγή από την Κίνα αλλά διαθέτει καναδική υπηκοότητα, θα καταβάλει το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων.

Σίγουρα καλύτερo το πρόστιμο από μία ποινική διαδικασία. Είναι ακόμα νωπή η ετυμηγορία για την ενοχή του Sam Bankman-Fried που αντιμετωπίζει, ουσιαστικά, ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατάρρευση της FTX. 

Νέος επικεφαλής στην Binance ορίστηκε ο Ρίτσαρντ Τενγκ, ο οποίος δήλωσε ότι στις προτεραιότητές του περιλαμβάνεται η  συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές και η προστασία των καταναλωτών.

BINANCE,ΗΠΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home