Επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Hellas Direct

Kύριος επενδυτής ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Deasy @ 15.01.2018
Επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Hellas Direct

Στα 23,8 εκατομμύρια δολάρια διαμορφώνεται πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της –αποκλειστικά online- ασφαλιστικής εταιρείας Hellas Direct,  ύστερα από την πρόσφατη διαδικασία αύξησής του, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, υπερκάλυψε το στόχο που είχε θέσει κατά την έναρξη της διαδικασίας. Κύριος επενδυτής ήταν ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μια επένδυση που έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τη στρατηγική που ακολουθεί ο IFC, οι επενδύσεις του οποίου επικεντρώνονται σε νέες τεχνολογίες, τηλεπικοινωνίες και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και κυρίως σε καινοτομίες που αφορούν τις υποδομές, τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και τα δίκτυα διανομής των χρηματοπιστωτικών εταιριών.

Η συμμετοχή του IFC ενδυναμώνει τη λίστα των σημαντικών επενδυτών της Hellas Direct, όπως οι Third Point LLC και Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O'Neill και το επενδυτικό γραφείο Perscitus LLP του βετεράνου στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton και οι Portag3 Ventures.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Hellas Direct θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, να αναπτύξει περισσότερα καινοτόμα προϊόντα ασφάλισης (όπως την ασφάλιση με την ημέρα) καθώς και να επιταχύνει την επέκτασή της σε ξένες αναδυόμενες αγορές.

HELLAS DIRECT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home