Από τη Ρωσία με... δολάρια

Deasy @ 10.10.2017
Από τη Ρωσία με... δολάρια

 Η Google έχει αποδείξει πως "κάποιοι" από τη Ρωσία χρηματοδότησαν διαφημίσεις που εμφανίστηκαν στο YouTube, τη σελίδα αναζήτησης της εταιρείας και στο Gmail και οι οποίες δεν είχαν να κάνουν με ρωσικά προϊόντα ή κάτι παρεμφερές αλλά με (έκπληξη;) τις αμερικανικές εκλογές.

Η Google λέει πως δεκάδες χιλιάδες δολάρια δαπανήθηκαν από Ρώσους για να διοχετεύσουν παραπληροφόρηση και προπαγάνδα μέσω των υπηρεσιών που λειτουργεί η εταιρεία και της πλατφόρμας διαχείρισης διαβημίσεων DoubleClick.

Οι υπαίτιοι για αυτή την εκστρατεία φαίνεται πως δεν έχουν ορατή, τουλάχιστον, σχέση με εκείνους που οργάνωσαν μια παρόμοια εκστρατεία στο Facebook. Στο μεταξύ όπως αναφέρει η Washington Post -που ασχολείται εκτενέστατα με το θέμα και ήταν η πρώτη που αποκάλυψε τα ευρήματα της Google- άλλοι Ρώσοι προσέγγισαν μέσω των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης εν ενεργεία και απόστρατους Αμερικανούς στρατιωτικούς, διοχετεύοντας ψευδείς ειδήσεις με σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση γύρω από γεγονότα της επικαιρότητας.

Φυσικά όλα αυτά αγγίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέχρι την στιγμή που γράφαμε αυτές τις γραμμές δεν είχε αντιδράσει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΗΠΑ,GOOGLE,ΡΩΣΙΑ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home