Ο ΕΟΤ Αυστραλίας και άλλες πονεμένες ιστορίες

Deasy @ 11.11.2014
Ο ΕΟΤ Αυστραλίας και άλλες πονεμένες ιστορίες

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον το βίντεο του ΕΟΤ για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού θα διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή, ίσως από τη βαθμίδα του δημοτικού σχολείου κιόλας.

Εκτός βέβαια και αν όλο αυτό έχει γίνει επίτηδες προκειμένου ο πλανήτης να θυμηθεί τη μικρή χώρα στη γωνιά της Ευρώπης που έδωσε τα φώτα της στον πολιτισμό, της απροκάλυπτης αντιγραφής συμπεριλαμβανομένης.

Μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες, το βίντεο του ΕΟΤ αποκαλύφθηκε πως έχει:

- Πλάνο από την αφή της ολυμπιακής φλόγας για τους Αγώνες του 1936 που έγιναν στο Βερολίνο επί Ναζί. Πώς αντέδρασε ο ΕΟΤ; Αφαίρεσε το "συγκεκριμένο πλάνο ελαχίστων δευτερολέπτων" (λες και η γκάφα πάει με τον χρόνο) και έσπευσε να ψέξει την Guardian που ανέδειξε το θέμα. Ευτυχώς δεν ζήτησε την απέλαση του δημοσιογράφου Damian Mac Con Uldah, που ζει στην Αθήνα και έγραψε σχετικά πριν το "τσιμπήσει" η βρετανική εφημερίδα.

- Πλάνα από τη μακρινή Αυστραλία. Ναι, η Μελβούρνη είναι μια πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο αλλά η ακτογραμμή της Αυστραλίας μάλλον δεν έχει σχέση με την Οδύσσεια, την Κάθοδο των Μυρίων ή τα έργα του Αριστοφάνη. Οχι πως δεν είναι κωμωδία όλο αυτό που συμβαίνει.

- "Κλεμμένα" πλάνα. Οσο περνούν οι μέρες γίνεται όλο και καλύτερο. Ο Damian που λέγαμε πιο πριν και που απορούμε γιατί επιτέλους δεν έχει απελαθεί καθώς μας χαλάει την τουριστική μας σούπα, αποκαλύπτει πως για το περιβόητο βίντεο οι υπεύθυνοι "βούτηξαν" κατά το κοινώς λεγόμενο πλάνα από μία time-lapse παραγωγού του Νορβηγού Stian Rekdal που επίσης ζει στην Ελλάδα (και ο οποίος επίσης παραδόξως δεν έχει απελαθεί που είχε το θράσος να διαμαρτυρηθεί).

Στα ψίχουλα των καλών νέων είναι ότι οι υπεύθυνοι έχουν αφήσει ανοικτά τα σχόλια στη σελίδα του YouTube, όπου όπως καταλαβαίνεις γίνεται ο κακός χαμός.

Και σε ανώτερα...

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ,YOUTUBE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home