360 εκατομμύρια smartphones πωλήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Κερδισμένη η Samsung, σημαντικές απώλειες η Apple.

360 εκατομμύρια smartphones πωλήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Σε στρογγυλό αριθμό έκατσαν οι πωλήσεις των smartphones στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, με τις συνολικές αποστολές να ανέρχονται στα 360 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Counterpoint. Αριθμός, που είναι κατά περίπου 4 εκατομμύρια μικρότερος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους (μείωση 1,2%), που αποδίδεται στην κάμψη της αγοράς της Κίνας.

Κερδισμένη του δεύτερου τριμήνου είναι η Samsung, οι πωλήσεις της οποίες ξεπέρασαν τα 76,5 εκατομμύρια τεμάχια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,1% (σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018). Σύμφωνα με τoυς αναλυτές, η καλύτερη απόδοση της κορεατικής εταιρείας οφείλεται κατά κύριο λόγο στο λανσάρισμα της σειράς Α (και της σειράς Μ, που δεν κυκλοφορεί στη χώρα μας), που ενίσχυσαν την παρουσία της Samsung στα στρώματα κάτω των 300 δολαρίων. Καλή κρίνεται και η απόδοση της σειράς Galaxy S, η οποία ενισχύθηκε φέτος με ένα ακόμη μοντέλο, σε σχέση με πέρυσι.

Η δεύτερη της κατάταξης Huawei συνέχισε να παρουσιάζει θετικό πρόσημο, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 4,6% (56,7 εκατομμύρια τεμάχια), όμως η ανοδική της πορεία έδειξε να ανακόπτεται στο τέλος του τριμήνου, λόγω της αμερικανικών περιορισμών, που επιβλήθηκαν. Οι αναλυτές της Counterpoint θεωρούν ότι στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς οι επιπτώσεις αυτών των περιορισμών θα είναι ακόμα πιο εμφανείς στις επιδόσεις της κινεζικής εταιρείας.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε αυτό το τρίμηνο παρουσίασε η Apple, που μπορεί να παρέμεινε στην τρίτη θέση της κατάταξης, όμως η διαφορά της με την Huawei έχει αυξηθεί σημαντικά. Ειδικότερα, οι αρνητικές πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας ανήλθαν στο 11,2%, με τον όγκο των smartphones που πωλήθηκαν να περιορίζεται στα 36,4 εκατομμύρια.

Η απόδοση αυτή επέτρεψε στην τέταρτη Xiaomi να μειώσει την απόσταση που τη χωρίζει από την Apple, καθώς οι πωλήσεις της κινεζικής εταιρείας έφθασαν τα 32,3 εκατομμύρια, παραμένοντας περίπου στάσιμες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 (αύξηση μόλις 0,9%). Πέμπτη της κατάταξης παρέμεινε μια ακόμα κινεζική εταιρεία, η Oppo, οι πωλήσεις της οποίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 έφθασαν τα 29 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας μια μικρή κάμψη κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Από την πορεία των υπολοίπων κατασκευαστών που διαμορφώνουν την πρώτη δεκάδα της κατάταξης, τις μεγαλύτερες αυξομειώσεις παρατηρούμε στην LG, η καθοδική πορεία της οποίας συνεχίζεται (οι απώλειες ξεπέρασαν σε ποσοστό το 18%) και στην HMD (Nokia), οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν κατά 20%. Όμως ακόμα ο αριθμός τους είναι μικρός σε σχέση με το σύνολο της αγοράς (κάτω από 2%) για να θεωρηθεί ως μια ένδειξη για τη συνέχεια στη διαδρομή της συγκεκριμένης εταιρείας.

Με βάση τις παραπάνω πωλήσεις, τα μερίδια των κατασκευαστών διαμορφώθηκαν ως εξής:

SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home