Γίγαντες εναντίον ακροδεξιών και ψεύτικων ειδήσεων

Deasy @ 23.08.2017
Γίγαντες εναντίον ακροδεξιών και ψεύτικων ειδήσεων

Για την κόκκινη κάρτα που βλέπει το ακροδεξιό/φιλοναζιστικό Daily Stormer τα έχεις ήδη διαβάσει και αν όχι έχουμε βεβαίως ένα κατατοπιστικότατο άρθρο εδώ.

Όμως έχουμε αμελήσει -και ζητούμε συγγνώμη γι'αυτό- να μιλήσουμε για τους "Κοιμώμενους Γίγαντες" ή, Sleeping Giants.

Πρόκειται για μια ομάδα που φαίνεται πως δημιουργήθηκε πριν από 12 μήνες περίπου και έχει έναν σκοπό: να στερήσει διαφημιστικά έσοδα από το Breitbart, ένα -οι θεοί να το κάνουν- ενημερωτικό site το οποίο ειδικεύεται στην παραπληροφόρηση και το οποίο δημιουργήθηκε από τον Στιβ Μπάνον, τον προσφάτως απολυθέντα σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομάδα των "Γιγάντων" κινείται πολύ απλά. Εντοπίζει μια διαφήμιση στο site του Mπάνον, το Breitbart δηλαδή και μετά επικοινωνεί με τον διαφημιζόμενο. Αν ο διαφημιζόμενος έχει λογαριασμό στο Twitter ή το Facebook τόσο το καλύτερο, η επικοινωνία γίνεται δημοσίως με ένα μήνυμα που πάνω κάτω λέει "ξέρετε πως η διαφήμισή σας εμφανίζεται στο Breitbart;" κάτι που είναι αρκετό για τον αποδέκτη να εξαιρέσει το site από τις διαφημιστικές του εκστρατείες.

Θα αναρωτιέσαι τώρα αν αυτό έχει αποτέλεσμα. To Digiday αναφέρει πως τα διαφημιστικά έσοδα του Breitbart έχουν υποχωρήσει κατά 90% στη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών κυρίως χάρη στην εκστρατεία των "Γιγάντων".

Μια οπωσδήποτε εντυπωσιακή εξέλιξη...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,FAKE NEWS,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home