Ασφάλιση αυτοκινήτου όπως το …καρτοκινητό

Ασφάλιση αυτοκινήτου όπως το …καρτοκινητό

Η καρτοκινητή τηλεφωνία άλλαξε τον τρόπο χρήσης του κινητού τηλεφώνου, καθώς έδωσε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που κάνουν σχετικά μικρή χρήση να έχουν κινητό χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν υπερβολικά ποσά. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και των επιχειρηματικών μοντέλων έχει ως αποτέλεσμα η λογική της καρτοκινητής τηλεφωνίας και της προαγοράς υπηρεσιών με δυνατότητα ανανέωσης να εμφανίζεται και σε άλλους κλάδους, για τους οποίους πριν από 10 χρόνια τέτοιου είδους προγράμματα μάλλον θα ακούγονταν ως …εξωτικά.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ασφάλιση αυτοκινήτου. Η εμφάνιση εταιρειών που προσφέρουν τη δυνατότητα για προσιτή ασφάλιση οχήματος μέσω του Διαδικτύου ήταν ένα πρώτο βήμα. Και η επιτυχία ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Το επόμενο βήμα είναι η ασφάλιση αυτοκινήτου με βάση τη χρήση που κάνει ο κάτοχος του οχήματος. Και το μοντέλο που ακολουθείται είναι το ίδιο με την καρτοκινητή τηλεφωνία!

Το πρώτο προϊόν ασφάλισης αυτοκινήτου με βάση τη χρήση έρχεται από την Anytime που λάνσαρε πρόσφατα το By The Mile. Ο κάτοχος του αυτοκινήτου αγοράζει ένα από τα πακέτα που πληρώνει ασφάλεια για 3000 χλμ το χρόνο. Μπορεί να ακούγεται μικρό το νούμερο αλλά υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που δεν κινούνται παραπάνω. Και αν χρειαστεί επιπλέον χιλιόμετρα, πολύ απλά μπορεί να προσθέσει 2000 χλμ με 20 ευρώ. Με μία διαδικασία που είναι ίδια με αυτή για την προσθήκη airtime στο καρτοκινητό τηλέφωνο!

Η διάθεση τέτοιου είδους προϊόντων έγινε εφικτή λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας. Και αυτό γιατί ο κάτοχος του αυτοκινήτου πρέπει να εγκαταστήσει στο όχημα μία ειδική συσκευή. Η ειδική συσκευή αποστέλλεται με courier, 2 μέρες μετά την πληρωμή του συμβολαίου και είναι εντελώς δωρεάν.

Πρακτικά, πρόκειται για μια τηλεματική συσκευή OBD (On Board Diagnostics), που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των χιλιομέτρων που διανύει το αυτοκίνητο. Η συσκευή έχει ενσωματωμένο GPS (σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης) και καταγράφει τον χρόνο έναρξης και λήξης κάθε διαδρομής, καθώς και στοιχεία γεωγραφικής θέσης που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των χιλιομέτρων. Τα στοιχεία γεωγραφικής θέσης δε διατηρούνται και διαγράφονται άμεσα, αμέσως μετά τον υπολογισμό των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Η εγκατάσταση της συσκευής διαρκεί λίγα μόνο λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί, γρήγορα και απλά, χωρίς να απαιτούνται γνώσεις ηλεκτρολογίας ή ηλεκτρονικής.

Το μόνο που χρειάζεται για την εγκατάσταση είναι ο εντοπισμός της θύρας OBD στο αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της συσκευής ο κινητήρας του αυτοκινήτου πρέπει να είναι κλειστός. Βάζοντας μπροστά το αυτοκίνητο, θα ενεργοποιηθούν 3 λυχνίες (κόκκινη, πορτοκαλί, πράσινη), οπότε και η συσκευή έχει εγκατασταθεί επιτυχώς.

H παρακολούθηση των χιλιομέτρων που έχει διανύσει το όχημα μέσω ειδικής online εφαρμογής ή του app, ενώ η επέκταση -σε περίπτωση που απαιτηθεί- γίνεται με ένα τηλεφώνημα και χρέωση κάρτας. Όπως, δηλαδή, κάνουν και όσοι έχουν ένα καρτοκινητό τηλέφωνο και χρειάζονται επιπλέον airtime. Απ’ ότι φαίνεται αυτή η λογική πρόκειται να μας απασχολήσει εκτενώς τα επόμενα χρόνια.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,ANYTIME,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home