HTC Desire: Is this Desire?

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια ιδιοτροπία μου. Μου τη σπάνε τα κινητά με προσωνύμια. Όχι, οι ίδιες οι συσκευές, αλλά τα ονόματα που τους δίνουν οι εταιρείες. Μύθος, διαμάντι, αρένα, γαλαξίας κ.λπ. όλοι αυτοί οι βαρύγδουποι τίτλοι που αποδίδονται στο κινητό τηλέφωνο (είτε λόγω της ασάφειάς τους είτε λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, η οποία σε μερικούς μήνες θα μετατρέψει πολλές από τις συσκευές σε αναχρονιστικό παρελθόν) αντί να με κερδίζουν, με απομακρύνουν. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πιο εύκολο να θυμάσαι έτσι μια συσκευή από το συνδυασμό δύο, τριών γραμμάτων και αντίστοιχων αριθμών αλλά προτιμώ πιο mainstream ονοματολογία. Αντίστοιχα ήταν και τα συναισθήματα με τον πόθο ή την επιθυμία της HTC. Το HTC Desire, το είχα δει για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη το Φεβρουάριο. Εντυπωσιακή συσκευή από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, έφερε και την κληρονομιά της πρώτης συσκευής της Google, Nexus One (στο σασί του οποίου και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του βασίζεται και το Desire) αποτελούσε φαινομενικά μια πολύ αξιόλογη πρόταση. Και λέμε φαινομενικά γιατί τότε αποτελούσε ένα πρωτότυπο marketing sample που απείχε κάποιους μήνες από την τελική παρουσίαση του προϊόντος. Είπαμε, ιδιότροπος, περίμενα να βγάλει το πρόβλημά του, να δείξει στην πράξη ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε να του προσδώσει με το όνομά του η ταϊβανέζα μαμά του.

 

Από τη θεωρία στην πράξη

Οι μήνες πέρασαν και η συσκευή έφθασε στα χέρια μας (όπως ακριβώς κατέληξε και στα ράφια των καταστημάτων). Και αρκούσαν λίγες μέρες για να γυρίσουν τούμπα αυτά τα συναισθήματα. Τι είδα όμως για να γυρίσω σε θετικό mode;

Δεν είδα μια πανέμορφη συσκευή ή τη μεγαλύτερη οθόνη ή το πιο παιχνιδιάρικο user interface. Ότι όμως είδα και μπορεί να δει και να αξιολογήσει ο χρήστης είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν είναι ο μέσος όρος των χαρακτηριστικών του που κυμαίνεται σε ψηλά επίπεδα, είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών που συγκεντρώνουν ψηλό βαθμό, είναι τελικά  η ίδια η συσκευή.

Ναι δεν έχει τη μεγαλύτερη οθόνη. Υπάρχουν και άλλα που διαθέτουν μεγαλύτερη. Όμως οι 3,7 ίντσες είναι υπεραρκετές για να χειριστείς τη συσκευή, να πλοηγηθείς ευχάριστα στο εσωτερικό της και να απολαύσεις πραγματικά όλο το multimedia υλικό (φωτογραφίες και video) που έχεις αποθηκευμένο στη συσκευή ή χαζεύεις στο Internet (είτε μέσω Wifi, είτε μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας). Σε συνδυασμό με τη φωτεινότητά της και την πολύ καλή απεικόνιση των χρωμάτων, η οθόνη του HTC Desire σε κερδίζει.

Ναι υπάρχουν πιο όμορφες συσκευές. Όμως το Desire και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής δείχνει να διαθέτει και προσεγμένα υλικά και καλό βάρος (135 γραμμάρια) και λεπτό είναι (μόλις 11,9 χιλιοστά). Σε πείθει ότι θα κρατήσει, δεν θα βγάλει ζημιές, δεν θα ξεθωριάσουν τα χρώματα των εξωτερικών υλικών του στη διάρκεια των επόμενων μηνών. Και παράλληλα δεν θα σε κάνει ρεζίλι όταν το ακουμπήσεις στο τραπέζι. Ναι, μπορείς άφοβα να το βγάλεις από την τσέπη σου

Ναι, δεν έχει το παιχνιδιάρικο user interface που έχει το iPhone. Όμως η πλοήγηση στο μενού, οι επτά αρχικές οθόνες που μπορείς, όπως σε βολεύει, να δημιουργήσεις σου προσφέρουν ένα πολύ φιλικό περιβάλλον επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και, γιατί όχι, εργασίας. Προσθέτεις, όποιο widget και εικονίδιο λειτουργίας ή εφαρμογής θες, σε όποια οθόνη θες και εύκολα και γρήγορα απολαμβάνεις ότι θεωρείς πιο χρήσιμο σε ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Υπερατού ο ισχυρός επεξεργαστής

Γρήγορα είπα; Αναμφίβολα ο πολύ ισχυρός επεξεργαστής του HTC Desire είναι ίσως και το ισχυρότερο ατού του. Σε συνδυασμό με τη διαχείριση ισχύς και το πολύ ελαφρύ λειτουργικό της Google (έκδοση Android 2,1) το Desire εκτελεί κάθε επιθυμία μας μάλλον ταχύτερα από κάθε άλλη συσκευή. Η, όποια, επιλογή του χρήστη γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση. Είτε επιλέξεις κάποια λειτουργία, είτε πλοηγείσαι στις επτά (όπως είπαμε και πριν) αρχικές οθόνες είτε τρέχεις ταυτόχρονα περισσότερες από μία εφαμοργές (ναι, είναι και multitasking), το Desire θα εκτελέσει σε χρόνο dt ότι του ζητήσεις. Χωρίς εφέ, αλλά ίσως πιο αξιόπιστα από κάθε άλλη πρόταση αυτή τη στιγμή.

Το λειτουργικό του; Η τελευταία εμπορική έκδοση του Android (2,1) είναι αυτή που ενσωματώνει το Desire. Για να το εκμεταλλευτείς στο έπακρο και να το απολαύσεις θα πρέπει να είσαι φίλος των υπηρεσιών της Google. Ή τουλάχιστον να έχεις τη διάθεση να γίνεις φίλος. Αλλιώς πολλά από τα εικονίδια που συμπεριλαμβάνονται στο κύριο μενού του θα σου φανούν άχρηστα. Gmail, Gtalk, Google Maps, YouTube και βέβαια το κατάστημα εφαρμογών της Google, Android Market, είναι απόλυτα συμβατά με τη συσκευή. Θυμάμαι πριν λίγες μέρες ένας φίλος αγόρασε ένα άλλο κινητό με το ίδιο λειτουργικό και ξενέρωσε τόσο όταν άκουσε ότι δεν μπορεί να συγχρονίσει τις επαφές του με το Outlook ώστε το χάρισε. Δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. Είπαμε και πριν, πρέπει να έχεις τη διάθεση να γίνεις φίλος. Εφόσον έχεις Gmail και περάσεις το λογαριασμό σου και στο κινητό, οι επαφές περνάνε χωρίς απολύτως καμία διαδικασία και σ’ αυτό. 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής, το Desire ενσωματώνει μια αξιόλογη κάμερα ανάλυσης 5 megapixels, που προσφέρει αρκετά ικανοποιητικές λήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας (απουσιάζει ένα ισχυρό φλας, οπότε ξεχάστε τις βραδινές λήψεις), ραδιόφωνο FM (που απουσίαζε από το Nexus One), υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, οπότε έχετε όσο αποθηκευτικό χώρο θέλετε, Bluetooth και βέβαια εικονίδια απευθείας πρόσβασης στα δημοφιλέστερα social networks, όπως το Facebook και το Twitter.

 

Τελικά, is this Desire?

Στο ομώνυμο τραγούδι της P J Harvey οι πρωταγωνιστές των στίχων του αναρωτιούνται αν οι στιγμές εκείνης της βραδιάς είναι τελικά αυτό που λέμε ο πόθος και η επιθυμία. Αν θέλαμε να μεταφέρουμε το ίδιο ερώτημα για τις στιγμές που χαρίζει το κινητό της HTC στο χρήστη του η απάντησή μας θα ήταν: Yes it is, for the time being…

 

Υποσημείωση: Το HTC Desire διατίθεται στα καταστήματα στην τιμή των 499 ευρώ, λίγο πιο κάτω από τα ευθέως ανταγωνιστικά του κινητά, iPhone 3GS και Sony Ericsson Xperia X10


HTC,SMARTPHONES,ANDROID,HTC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home