Πιο δημιουργικοί οι εργαζόμενοι όταν ακούν μουσική

To Spotify έφτιαξε και την ιδανική playlist για να κυλάνε καλύτερα οι ώρες στο χώρο εργασίας.

Deasy @ 10.04.2014
Πιο δημιουργικοί οι εργαζόμενοι όταν ακούν μουσική

Αναμενόμενο σε ένα βαθμό θα πεις αλλά άλλο να το περιμένεις και άλλο να στο επιβεβαιώνουν και οι έρευνες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Spotify, το άκουσμα μουσικής στο χώρο εργασίας οδηγεί σε πιο ευτυχισμένους εργαζομένους και ενισχύει το ηθικό και τη δημιουργικότητα στο γραφείο.

Η συνεργαζόμενη με το Spotify με την Dr. Anneli Haake, ειδική στη μουσική στο χώρο εργασίας, της οποίας η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε εκατοντάδες γραφεία και έδειξε ότι η μουσική μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από το άγχος και να βελτιώσει τη συγκέντρωση, υποστηρίζει ότι πάνω από το ένα τρίτο (36%) των εργαζομένων πιστεύουν ότι η μουσική τους βοηθά να κυλήσει γρηγορότερα η μέρα, ενώ το ένα πέμπτο (20%) πιστεύουν ότι ακούγοντας μουσική χειρίζονται καλύτερα τη «βαρετή» δουλειά.

Εκτός από το γεγονός ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι η μουσική τους κάνει πιο παραγωγικούς στην εργασία, το 16% αυτών παραδέχονται ότι ακούν μουσική για να ηρεμούν τους συναδέλφους τους. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι ένας στους δέκα (10%) κρίνει τον συνάδελφό του με βάση τις μουσικές του επιλογές.

Η έρευνα του Spotify, αποκάλυψε ακόμα ότι το πιο δημοφιλές είδος μουσικής στο χώρο εργασίας είναι η pop/chart μουσική, με πάνω από το ένα τρίτο (34%) να το επιλέγουν, και ακολουθεί η Rock (29%) .

Οι κορυφαίες playlists από το Spotify και την Dr. Haake για να ταιριάζουν με την διάθεσή σας περιλαμβάνουν:

- Για την αποφυγή θορύβου από φλύαρους συναδέλφους: Do I Wanna Know? – Arctic Monkeys

H Dr. Haake είπε: «Επιλέξτε μουσική που χρησιμοποιεί αρκετά διαφορετικά μουσικά όργανα  και έχει ένα σταθερό ήχο και τέμπο για να αυξήσει τη συγκέντρωση και να μπλοκάρει τους θορύβους στο γραφείο.»

- Για κίνητρο: We Can’t Stop – Miley Cyrus

H Dr. Haake είπε: « Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μουσική  ως μέσο για να σας παρακινήσει ή να σας κάνει να σταματήσετε να ονειροπολείτε, επιλέξτε κάτι που σας αρέσει και που σας κάνει ευτυχισμένους -κάτι ρυθμικό και  ξεσηκωτικό.

- Για συγκέντρωση: Drunk in Love – Beyoncé  

H Dr. Haake είπε: «Αν η προσοχή σας αποσπάται εύκολα, ακούστε ένα κομμάτι που γνωρίζετε καλά για μικρότερο επίπεδο απόσπασης προσοχής.»

- Για επιβράβευση: Get Lucky – Daft Punk ft. Pharrell

H Dr. Haake είπε: «Επιβραβεύστε τον εαυτό σας ακούγοντας το αγαπημένο σας τραγούδι για τρία λεπτά μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Αφήστε την καρέκλα σας για λίγο, χορέψτε και αυξήστε τη ροή των ενδορφινών που είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του άγχους.»

Μάλιστα το Spotify δημιούργησε την ιδανική, με βάση την έρευνα, playlist για τις εργάσιμες ημέρες.

Music in the workplace

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ,SPOTIFY,ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home