Καβγάς TikTok - Universal για τα δικαιώματα

Deasy @ 01.02.2024
Καβγάς TikTok - Universal για τα δικαιώματα

Βαριά σιωπή πέφτει σε μεγάλο μέρος του TikTok από σήμερα, καθώς τα τραγούδια και η μουσική των καλλιτεχνών που ανήκουν στον κατάλογο της Universal κατέβηκαν από την πλατφόρμα.

Αιτία αποτέλεσε η διαφωνία μεταξύ του TikTok και της Universal για τους όρους ανανέωσης της μεταξύ τους συμφωνίας. Η Universal υποστηρίζει ότι ζήτησε τρία πράγματα από το TikTok, αύξηση της αμοιβής για την αναπαραγωγή μουσικής που προέρχεται από τους καλλιτέχνες του καταλόγου της, προστασία των καλλιτεχνών από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και την προστασία (γενικώς) των χρηστών στην πλατφόρμα. Η δισκογραφική εταιρεία υποστηρίζει ότι τα έσοδά της από το TikTok υπολείπονται σημαντικά των άλλων online social media και αντιστοιχούν μόλις στο 1% των συνολικών της εσόδων. Σημειωτέον, ότι στον κατάλογο της Universal περιλαμβάνονται η Taylor Swift, ο Drake, η Rihanna και η Ariana Grande.

Το TikTok διαφώνησε με τους προτεινόμενους όρους και η διμερής συμφωνία έληξε στις 31 Ιανουαρίου. Παράλληλα η εταιρεία επιτέθηκε στη δισκογραφική κατηγορώντας την για απληστία. "Είναι λυπηρό και απογοητευτικό που η Universal έβαλε την απληστία της πάνω από τα συμφέροντα των καλλιτεχνών και των στιχουργών. Αντίθετα με τους ψευδείς ισχυρισμούς της Universal, είναι γεγονός ότι επέλεξε να απομακρυνθεί από την ισχυρή υποστήριξη μίας πλατφόρμας που έχει πάνω από ένα δισ. χρήστες και λειτουργεί ως όχημα για τη δωρεάν προβολή των ταλέντων των καλλιτεχνών. Το TikTok έχει κάνει συμφωνίες στη βάση 'ο καλλιτέχνης πρώτος' με κάθε άλλο εκδότη και δισκογραφική εταιρεία. Ξεκάθαρα οι ενέργειες της Universal εξυπηρετούν την ίδια και όχι τα συμφέροντα των καλλιτεχνών, των στιχουργών και των οπαδών", ανέφερε το TikTok σε σχετική του δήλωση.

ΜΟΥΣΙΚΗ,ΤΙΚΤΟΚ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home