Startup Weekend: 15 επιχειρηματικές προτάσεις σε 54 ώρες!

Deasy @ 17.02.2012
Startup Weekend: 15 επιχειρηματικές προτάσεις σε 54 ώρες!

Πόσο εύκολο είναι να αναπτυχθεί και να υλοποιηθεί μία επιχειρηματική ιδέα μέσα σε 54 ώρες; Ακούγεται δύσκολο, αλλά στο 4o Startup Weekend Athens που έγινε στο τριήμερο 10-12/2/2012 στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft σε συνδιοργάνωσης με το CoLab Workspaces, αναπτύχθηκαν όχι μία και δύο ιδέες αλλά 15!

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 130 άτομα, τα οποία σχημάτισαν ομάδες εργασίας και στη συνέχεια άρχισαν τη δουλειά και τα αποτελέσματα τους αξιολογήθηκαν με κριτήρια όπως είναι η καινοτομία, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η δυνατότητα εμπορικής εφαρμογής.

Την πρώτη θέση κατέκτησε το  Useum, μια διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας νέοι καλλιτέχνες μπορούν να παρουσιάσουν τα έργα τους, ενώ οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να ανακαλύψουν ανερχόμενους καλλιτέχνες βάσει των καλλιτεχνικών τους ενδιαφερόντων και προτιμήσεων.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το yummymommy, το οποίο υπόσχεται να δώσει πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους χρήστες σε σπιτικό φαγητό, καθώς μέσω της εν λόγω εφαρμογής τα νοικοκυριά μπορούν να καταχωρήσουν το σπιτικό φαγητό που έχουν μαγειρέψει και την περιοχή τους, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στους χρήστες τη δυνατότητα εντοπισμού και την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τέλος, τη τρίτη θέση κέρδισε το KinectLife, το οποίο με χρήση του αισθητήρα Kinect, δημιουργεί αλληλεπίδραση του χρήστη με οποιοδήποτε κλασικό ηλεκτρονικό παιχνίδι (π.χ. tetris, pacman) στο διαδίκτυο ή στο facebook, προσθέτοντας τη δυνατότητα επιλογής διάθεσης (mood) που καθορίζει τόσο το ρυθμό, όσο και την ένταση με την οποία ο χρήστης επιθυμεί να παίξει.

Οι ομάδες εργασίας θα λάβουν δωρεάν υποστήριξη από το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft σε επίπεδο τόσο υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και συμβουλευτικών υπηρεσιών και επιχειρηματικής δικτύωσης προς μελλοντική αξιοποίηση της ιδέας τους. Στις ιδέες που περνάνε σε φάση υλοποίησης, θα δίνεται η δυνατότητα φιλοξενίας τους στη θερμοκοιτίδα του Κέντρου. Τέλος, οι ομάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα BizSpark, το οποίο προσφέρει δωρεάν για 3 χρόνια όλα τα προϊόντα της Microsoft σε εταιρείες startup.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home