Τσουνάμι απολύσεων στον Mozilla

Deasy @ 13.08.2020
Τσουνάμι απολύσεων στον Mozilla

Μέσα στο κατακαλόκαιρο ο οργανισμός Mozilla που φτιάχνει -ανάμεσα σε άλλα- τον γνωστό browser Firefox, προχωρά σε 250 απολύσεις. Καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός βεβαίως και αν λάβεις υπόψιν πως ο οργανισμός απασχολούσε μέχρι πρότινος 1.000 εργαζόμενους μιλάμε για μια περικοπή της τάξης του 25%.

Σύμφωνα με τον Mozilla η περικοπή είναι αναγκαία, καθώς η επέλαση του κορονοϊού προκάλεσε κάθετη πτώση των εσόδων.

«Οι οικονομικές συνθήκες έχουν επηρεάσει σημαντικά τα έσοδα. Το προ-κορονοϊού σχέδιό μας δεν είναι πλέον λειτουργικό» ανέφερε σε μήνυμά του προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος Μίτσελ Μπέικερ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε και τα μαύρα μαντάτα που περιλαμβάνουν το κλείσιμο του τμήματος που λειτουργούσε ο οργανισμός στην Ταϊβάν και τη μείωση θέσεων εργασίας σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Αυστραλία κια Νέα Ζηλανδία.

Το βάρος του οργανισμού θα πέσει στην ανάπτυξη του Firefox, ενώ σε δεύτερη μοίρα μπαίνουν άλλα προγράμματα. Θα αναρωτιέσαι, τώρα, από πού προκύπτουν τα έσοδα του Mozilla και τι συνέβη στο τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2018 που επικαλείται το Arstechnica ο Mozilla είχε έσοδα 435,7 εκατ. δολαρίων από μηχανές αναζήτησης. Οι τελευταίες πληρώνουν τον οργανισμό ώστε η λειτουργία τους να είναι η default για τις αναζητήσεις μέσω του Firefox. Με άλλα λόγια, όταν εσύ ψάχνεις κάτι μέσω του πεδίου διευθύνσεων του Firefox (που όπως και στον Chrome λειτουργεί και ως πεδίο για αναζητήσεις) ο Mozilla εισπράττει το κατιτίς του από τη μηχανή μέσω της οποίας γίνεται η αναζήτηση.

Αυτά τα έσοδα, λέει ο Μπέικερ επηρεάστηκαν από την πανδημία αλλά το πώς ακριβώς επηρεάστηκαν δεν έχει γίνει σαφές. H ουσία είναι πως ο οργανισμός προχωρά τώρα σε περικοπές, ενώ επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι λέγοντας πως όσοι απολυθούν θα πληρωθούν τουλάχιστον για έως το τέλος του έτους.

MOZILLA,FIREFOX,MOZILLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home