Σιγαστήρας στις απανωτές ειδοποιήσεις των sites

Deasy @ 08.01.2020
Σιγαστήρας στις απανωτές ειδοποιήσεις των sites

Αμα μετράς διψήφιο αριθμό ετών στον online κόσμο θα θυμάσαι πως τον παλιό καλό καιρό οι μέρες ήταν πιο ήσυχες. Εμπαινες σε ένα site και απλά διάβαζες ό,τι ήθελες. Τώρα, για να μπεις, θα πρέπει να περάσεις από μια ενοχλητικά επαναλαμβανόμενη διαδικασία όπου καλείσαι να πεις αν θέλεις (που, κατά κανόνα, δεν θέλεις) να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις στο site. Βάλε επίσης τις ανιαρά και ενοχλητικά επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις για την ύπαρξη cookies και την προτροπή για εγγραφή σε newsleeters και έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του πόσο εκνευριστικό είναι να περνάς την ίδια διαδικασία ξανά και ξανά.

Στην έκδοση 72 (!) του Firefox υπάρχει πλέον σίγαση των ειδοποιήσεων και αν θέλεις να τις ενεργοποιήσεις θα πρέπει να πατήσεις σε ένα διακριτικό "συννεφάκι" που εμφανίζεται δίπλα στο πεδίο της διεύθυνσης.

Και επειδή η μίμηση είναι η καλύτερη μορφή κολακείας, στον ίδιο δρόμο πατάει και η Google που στην έκδοση 80 (!) του Chrome θα περιέχει επίσης μια ανάλογη λειτουργία σίγασης.

Καλά και άγια τα notifications, δεν λέμε, αλλά από την υπερβολική χρήση έχουν χάσει το νόημά τους. Τώρα που τον λόγο παίρνουν οι browsers, το φαινόμενο θα περιοριστεί αισθητά.

WEB BROWSER,FIREFOX,CHROME BROWSER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home