Περισσότερη προστασία από Mozilla και Chrome

Deasy @ 06.06.2019
Περισσότερη προστασία από Mozilla και Chrome

Αν το “λαμπάκι” στον browser σου έχει ανάψει για να σε ενημερώσε πως υπάρχει μια νέα έκδοση του προγράμματος μην το αγνοήσεις, καλό θα κάνει. Τόσο ο Mozilla όσο και ο Chrome -νομίζουμε πως με αυτούς τους δύο πρέπει να μιλάμε για τουλάχιστον το 80% των χρηστών- έχουν νέες εκδόσεις με περισσότερη προστασία από τα αδιάκριτα μάτια.

Στον νέο Mozilla θα βρεις μια λειτουργία που μπλοκάρει περισσότερες από χίλιες εταιρείες που δαρστηριοποιούνται σε αυτό που λέμε tracking, δηλαδή καταγράφουν την online δραστηριότητα για να “σερβίρουν” περισσότερο στοχευμένες διαφημίσεις. Η λειτουργία προστασίας από την καταγραφή θα είναι ενεργοποιημένη με την εγκατάσταση της νέας έκδοσης και αποτελεί καρπό της συνεργασίας του οργανισμού Mozilla και της Disconnect.

Στον ίδιο browser θα βρεις επίσης μια νέα έκδοση του Facebook Container που απομονώνει τη δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο ώστε να μένει μακριά από τα μάτια του μεγάλου κοινωνικού δικτύου. Τέλος, υπάρχει και μια νέα έκδοση του προγράμματος διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών.

Στο μεταξύ, στον Chrome που αισίως έφτασε στην έκδοση 75 υπάρχει καλύτερη προστασία των κωδικών πρόσβασης για τους χρήστες σε συσκευές με Android και, μάλιστα, θα σου προτείνει να χρησιμοποιείς ισχυρούς κωδικούς που θα φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή από μια ενσωματωμένη γεννήτρια χαρακτήρων. Καλό και βολικό όπου το έχουμε δει. Στην ίδια έκδοση υπάρχει επίσης μια λειτουργία ανάγνωσης των σελίδων όπου ο Chrome σου εμφανίζει μόνο το κείμενο και σχετικό φωτογραφικό υλικό αλλά όχι διαφημίσεις ή ό,τι άλλο δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτό που θέλεις να δεις κάθε στιγμή.

CHROME BROWSER,MOZILLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home