Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αρχεία που «καίνε» το Facebook

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αρχεία που «καίνε» το Facebook

Γράφαμε νωρίτερα για το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο έχει αποκτήσει έγγραφα που αφορούν τη διαμάχη του Facebook με την εταιρεία Six4Three, στα οποία το πρώτο εμφανίζεται να διαπραγματεύεται το ενδεχόμενο να παρέχει σε τρίτους πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών.

Δεν πέρασαν πολλές ώρες από την δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης είδησης και πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα έγγραφα που… καίνε το Facebook.  

Όπως μπορούμε να δούμε στο pdf έκτασης 250 σελίδων, αντιπρόσωπος του Facebook φέρεται να ανταλλάσσει emails με εκπροσώπους αρκετών εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι Badoo, Lyft, AirBnB, Netflix, Royal Bank of Canada, Tinder. Μάλιστα, ως πρόσωπο-κλειδί στην επικοινωνία εμφανίζεται ο Konstantinos Papamiltiadis (όχι Papamiltidas, όπως λανθασμένα αναγράφεται στα έγγραφα) ο οποίος εργάζεται στο Facebook από το 2012, αρχικά ως Strategic Partner Manager και από το Σεπτέμβριο του 2016 ως Director, Platform Partnerships. Στα έγγραφα εμφανίζονται emails που έχουν σταλεί και από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ προσωπικά αλλά και από την Σέριλ Σάντμπεργκ.

Επίσης, στο έγγραφο φέρεται η Android εφαρμογή του Facebook να συγκεντρώνει εν αγνοία των χρηστών πληροφορίες για κλήσεις και μηνύματα, όπως επίσης και η συνεργασία του Facebook με την εταιρεία Onavo για τη συγκέντρωση πληροφοριών για τη χρήση εφαρμογών, παρέχοντας έτσι καλύτερη εικόνα στο Facebook για μια ενδεχόμενη εξαγορά κάποιας εφαρμογής.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, Ντάμιαν Κόλινς δικαιολόγησε τη δημοσιοποίηση των εγγράφων στο γεγονός ότι η Επιτροπή δεν έχει ακόμα ξεκάθαρες απαντήσεις από το Facebook.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home