Ισως αυτή να είναι η ώρα της αλήθειας για το Facebook

Ισως αυτή να είναι η ώρα της αλήθειας για το Facebook

Αντιμέτωπο με μία ακόμα κρίση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις είναι το Facebook, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως οι υποσχέσεις του για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μπορεί να έμειναν απλώς στα χαρτιά.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο έχει αποκτήσει έγγραφα από μία δικαστική διαμάχη του Facebook με μία εταιρεία ονόματι Six4Three και σε αυτά αναφέρεται πως το μεγάλο δίκτυο δεν ήταν και τόσο κατηγορηματικό στη μη διάθεση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους.

Ένα από τα έγγραφα δείχνει πως το Facebook είχε τουλάχιστον συζητήσει το ενδεχόμενο να δώσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χρηστών, κάτι που επιβεβαίωσε και η εταιρεία για να προσθέσει όμως πως δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια. Βεβαίως ο Zuckerberg είχε πει το 2009 και με πολύ κατηγορηματικό τρόπο στο Κογκρέσο πως η εταιρεία δεν πουλάει προσωπικά δεδομένα. Η Six4Three υποστηρίζει πως είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να έχει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών μέσω του Graph API του Facebook, αλλά το τελευταίο απαντά πως η εταιρεία έχει παρουσιάσει σημεία της μεταξύ τους επικοινωνίας με τρόπο που δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις.

Στα έγγραφα αναφέρεται επίσης πως το Facebook είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χρηστών σε διάφορες εταιρείες όπως οι Amazon, Nissan, Lyft, Airbnb, Fiat, Tinder, Netflix και GoDaddy. Με εξαίρεση την Amazon που φιλοξενεί εφαρμογές του Facebook σε συσκευές της κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση σε δεομένα μετά το 2015, αναφέρει το Facebook.

Πολύς καπνός, αν θέλετε τη γνώμη μας, πάει να πει πως κάπου υπάρχει φωτιά.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,FACEBOOK,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home