Φόροι, social media και δακρυγόνα

Φόροι, social media και δακρυγόνα

Η κυβέρνηση της Ουγκάντα (χώρα με την οποία συχνά συνηθίζουμε να παρομοιάζουμε τη δική μας και ελπίζουμε με αυτή την είδηση να μη δίνουμε τίποτα περίεργες ιδέες στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών) ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου να χρεώνει με περίπου 3 ευρωλεπτά ημερησίως την πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα κοινωνικών δικτύων.

Ο κόσμος αντέδρασε και βγήκε στους δρόμους της πρωτεύουσας Καμπάλα και φυσικά η κυβέρνηση αντέδρασε με τη σειρά της όπως συνηθίζεται όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται - με δακρυγόνα τα οποία όπως αναφέρουν τοπικά μέσα συνοδεύτηκαν και από πυροβολισμούς στον αέρα, όπως δείχνουν και σχετικά βίντεο.

 

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα, Γιοβέρι Μουσεβένι, επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψηφιακό χαράτσι λέγοντας πως οι χρήστες υπηρεσιών όπως το Facebook, το Twitter, το WhatsApp και το Skype “κουτσομπολεύουν” και “λένε ψέματα” με αποτέλεσμα να πλουτίζουν ξένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας ανήκουν στη νοτιοαφρικανική MTN και στην ινδική Bharti Airtel, μάλλον σε αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς αναφερόταν ο Μουσεβένι.

Κεντρικό πρόσωπο στη διαμαρτυρία εναντίον του φόρου είναι ο βουλευτής Μπόμπι Γουάιν που συνελήφθη από την αστυνομία στη διάρκεια της διαδήλωσης.

 

Μετά από όλα αυτά και αφού το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις και στα διεθνή ΜΜΕ, η κυβέρνηση δήλωσε πως θα επανεξετάσει το θέμα μετά τις αντιδράσεις. 

SOCIAL MEDIA,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,ΟΥΓΚΑΝΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home