Για διαφημίσεις σε παιδιά κάτω των 13 ετών κατηγορείται η Google

Deasy @ 09.04.2018
Για διαφημίσεις σε παιδιά κάτω των 13 ετών κατηγορείται η Google

Τα επιχειρήματα της Google ότι επιτρέπει την πρόσβαση στο YouTube σε ηλικίες άνω των 13 ετών δεν πείθουν τις ενώσεις προστασίας παιδιών στις ΗΠΑ οι οποίες πρόκειται να κινηθούν εναντίον της. Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στη USA Today, πρόθεση των ενώσεων αυτών είναι να υποβάλλουν καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ, ζητώντας της να ερευνήσει αν και κατά πόσο η Google μέσω του YouTube παραβιάζει τη νομοθεσία για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο, σερβίροντας περιεχόμενο αλλά και διαφημίσεις που στοχεύουν στο παιδικό κοινό κάτω των 13 ετών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των επιτροπών η Google όχι μόνο γνωρίζει ότι το περιεχόμενό της είναι δημοφιλές στις ηλικίες των παιδιών αυτών (χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι έχουν αντικαταστήσει την τηλεόραση με το YouTube) αλλά και η ίδια η εταιρεία συνεχώς εμπλουτίζει το διαθέσιμο περιεχόμενο με περιεχόμενο δημοφιλές στις ηλικίες αυτές. Επιπρόσθετα θεωρούν ότι ένας μεγάλος αριθμός διαφημίσεων (παιχνιδιών) που προβάλλεται μέσω του YouTube στοχεύει ξεκάθαρα στις ανάγκες αυτών των παιδιών και όχι σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως θεωρεί η Google.

Οι ενώσεις ζητούν από την ομοσπονδιακή αρχή να ορίσει χρηματικά πρόστιμα για τη Google σε ύψος που ξεπερνούν ακόμα και το 1 δισ. δολάρια.

YOUTUBE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home